U kunt snel terecht bij orthopedie

Een aandoening aan je steun- of bewegingsapparaat kan in alle gradaties voorkomen: van "niet meer aan topsport kunnen doen" tot "niet meer (goed) kunnen lopen".
Elke aandoening heeft per persoon ook weer een ander effect, want iedereen stelt zo z'n eigen eisen aan zijn of haar lichaam.

Een verwijzing naar de orthopedisch chirurg komt vaak op een moment dat de aandoening ernstig genoeg is of  ‘wanneer het maar niet over gaat’.
Dan kijken we na uw verwijzing door de huisarts samen welke oplossing het beste in uw situatie past.

Snel terecht op polikliniek Orthopedie
De COVID zorg is in het IJsselland Ziekenhuis in een andere fase aanbeland. We zijn blij dat de reguliere zorg in ons ziekenhuis daarom verder kan worden opgeschaald. Op dit moment zijn de toegangstijden voor een aantal specialismen, waaronder orthopedie, nog kort.

Samen beslissen met keuzehulpen
Als u naar het ziekenhuis komt voor een onderzoek of behandeling, heeft u vaak meerdere behandelmogelijkheden. Medicijnen, een operatie, of toch nog even wachten?
We vinden het belangrijk dat u meebeslist over uw behandeling. Onze artsen hebben medische kennis en u heeft alle kennis over uw leven. Beide zijn belangrijk bij de afwegingen en keuzes die gemaakt gaan worden.
Daarom werken we in het IJsselland Ziekenhuis sinds december 2019 steeds meer met ‘keuzehulpen.’

Op de polikliniek Orthopedie zetten we een keuzehulp in bij heupartrose en bij knieartrose als een operatie tot de mogelijkheden behoort. In 2021 zijn bij orthopedie totaal 444 keuzehulpen ingezet.
Zo komen we samen met u tot een afgewogen keuze!

Website orthopedie