Voorkom verbranding van de zon: gratis zonnebrandcrème in het IJsselland Ziekenhuis

Bescherming van uw huid in de zon is belangrijk. Verbranding door de zon, ook wel bekend als zonnebrand, treedt op wanneer de huid wordt blootgesteld aan te veel ultraviolette (Uv) straling van de zon. 

Dankzij het Zilveren Kruis hebben wij komende zomer in het IJsselland Ziekenhuis een smeerpaal staan met gratis minerale zonnebrandcrème SPF 30. Bent u in het ziekenhuis? Maak daar dan gebruik van.

Ruud Nellen, dermatoloog in het IJsselland Ziekenhuis: “Als de zonkracht hoger dan 3 is, bent u zo verbrand. Bescherming tegen de zon is dan ook ongelofelijk belangrijk. Daarom is het fijn dat we nu in ons ziekenhuis zonnebrandcrème laagdrempelig en gratis ter beschikking kunnen stellen. Een mooie aanvulling naast vermijden van de zon als deze het hardst schijnt en het dragen van beschermende kleren.”

Speciale aandacht voor kinderen

Kinderen hebben speciale zorg nodig als het gaat om bescherming tegen de zon. Hun tere huid heeft meer kans op zonnebrand en andere schade door Uv-stralen. Zorg ervoor dat uw kinderen altijd zonnebrandcrème dragen met een hoge SPF, zelfs op bewolkte dagen, en breng het royaal aan op alle blootgestelde delen van hun huid. Beschermende kleding, zoals hoeden, zonnebrillen en kleding met een hoge UPF, is ook essentieel voor extra bescherming tijdens het buitenspelen.

Zonnebescherming bij zwangerschap

Bent u zwanger? Zwangerschap kan de gevoeligheid van de huid voor zonneschade verhogen. Hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap kunnen pigmentatieveranderingen veroorzaken, waardoor de huid gevoeliger wordt voor de zon. Zwangere vrouwen moeten dus extra voorzichtig zijn. Gebruik zonnebrandcrème met een hoge SPF, draag beschermende kleding en vermijd blootstelling aan de zon tijdens de heetste uren van de dag.

Weren, kleren en smeren:

Belangrijke tips om te onthouden:

  • Beperk de tijd die u in de zon doorbrengt, vooral tijdens de uren waarin de zon het sterkst is, tussen 11.00 en 15.00 uur.
  • Draag beschermende kleding, zoals hoeden, zonnebrillen en kleding met een hoge Ultraviolet Protection Factor (UPF), om de huid extra te beschermen tegen schadelijke Uv-straling.
  • Gebruik altijd zonnebrandcrème met een voldoende hoge Sun Protection Factor (SPF) die geschikt is voor uw huidtype. Breng het royaal aan op alle blootgestelde delen van uw huid, minstens 15 minuten voordat u naar buiten gaat, en herhaal dit elke twee uur, of vaker als u zwemt of zweet.

Bescherming tegen de zon is van vitaal belang, vooral voor kinderen en zwangere vrouwen. Door deze eenvoudige voorzorgsmaatregelen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw gezin veilig kan genieten van de zon en tegelijkertijd hun huid gezond en beschermd blijft.