Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis Gala brengt € 50.000 op voor het IJsselland Ziekenhuis!

Bekijk de Aftermovie

Woensdag 21 december 2022 werd het eerste Vrienden van het IJsselland Gala gehouden in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. Een prachtige avond met 100 gasten, mooie optredens en een geweldige opbrengst van € 50.000.

Tijdens het gala werd er gesproken over de projecten van de Vrienden en de doelstelling van het ziekenhuis. Albert van Wijk (voorzitter Raad van Bestuur IJsselland Ziekenhuis): “we willen een warm ziekenhuis zijn, dichtbij in de regio, wijk en buurt. In alles wat we doen, staat de gezondheid van onze patiënten centraal. We zijn blij met de Stichting Vrienden van het IJsselland. Zij zamelen geld in om in het ziekenhuis mooie, leuke en belangrijke dingen te realiseren die niet vanuit de normale begroting van het ziekenhuis betaald kunnen worden. Samen met hen hebben we al veel mooie projecten kunnen realiseren. De koelkappen en koppelbedden voor oncologiepatiënten, interactief speelgoed en een interactief aquarium voor op de kinderafdeling, de piano in de hal zijn daar een paar voorbeelden van.”

Buidelstoelen

Met de bijdrage van het galadiner kunnen we o.a. buidelstoelen aanschaffen. Deze stoel is speciaal bedoeld voor ouders om huid-op-huidcontact te maken met hun baby. Dit wordt ook wel buidelen genoemd. Tijdens het buidelen hoeft een baby zijn energie niet te gebruiken om zichzelf warm te houden en kan hij deze energie gebruiken om te groeien en sterker te worden. Het vermindert stress. Van het huid-op-huidcontact tijdens het buidelen wordt de baby rustiger. De hartslag van de baby past zich aan.

Het was een zeer bijzondere avond waarbij de gasten op het podium zaten en de artiesten in de zaal optraden. Er waren optredens van muziekensembles van Musical Souvenir, Sing & Song Writer Marvin Dee en een spectaculair optreden van Ruth Jacott. Allemaal artiesten uit Capelle aan den IJssel.

Heeft u het gala gemist? Volgend jaar, op 20 december 2023. is het tweede Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis Gala.

Wilt u meer weten over het gala of de Vrienden kijkt u dan eens op www.vriendenijsselland.nl.