Welzijn en zorg in Capelle en Krimpen slaan de handen ineen!

Op 23 november 2022 ondertekenden een grote groep organisaties voor welzijn en zorg uit Capelle en Krimpen aan den IJssel een overeenkomst. Om aan de stijgende hoeveelheid zorg te kunnen voldoen, is een goede en sterke samenwerking tussen verschillende partijen nodig. Hierdoor kunnen ouderen langer zelfstandig leven en wonen. In zijn toespraak haalde Wethouder Marc Wilson van Capelle aan den IJssel het belang van preventie aan: “een onsje welzijn voorkomt een kilo zorg”.

Ook het IJsselland Ziekenhuis heeft dit convenant ondertekend. We zijn tenslotte verweven met de regio en verankerd in wijk en buurt. Door de vergrijzing neem het aantal inwoners in Capelle en Krimpen van 65 jaar en ouder toe. Nu is nog 1 op de 5 inwoners boven de 65, in 2040 is dat 1 op de 4. Daarom is een goede en sterke samenwerking tussen verschillende partijen nodig ook omdat ouderen langer zelfstandig leven en wonen. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de maatschappij door vrijwilligerswerk, oog en oor voor de medemens, en het delen van hun levenservaring. Het is belangrijk om een gezonde leefstijl van hen die ouder worden en ouderen aan te moedigen en te steunen. Hierdoor blijven zij langer fit en hiermee en wordt de vraag naar zorg zo klein mogelijk.

Samen met de partners uit het convenant bieden we ook in de nabije toekomst passende zorg aan. De volgende organisaties tekenen het convenant:

Gemeente Capelle aan den IJssel, Gemeente Krimpen aan den IJssel, Stichting Welzijn Capelle, Stichting ContourdeTwern, Stichting Zorgbeheer De Zellingen, Stichting Lelie Zorggroep, Hervormde Stichting Bejaardenzorg Capelle aan den IJssel, Stichting Capelse Huisartsen, Zorggroep Krimpen, Stichting Cedrah, Stichting Humanitas, Stichting Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels

In de toekomst sluiten naar verwachting meer organisaties aan. Er worden al gesprekken gevoerd met woningbouwverenigingen Havensteder en Qua Wonen.

Meer weten? Lees hier het volledige persbericht van de gemeente Capelle aan den IJssel.

(foto Frank de Roo)