Openbaar vervoer

Alle locaties van het IJsselland Ziekenhuis zijn bereikbaar met bus en metro. 

Met het ov naar de hoofdlocatie

Gratis shuttle service tijdelijk vervallen

In verband met het coronavirus rijdt de shuttle met ingang vanaf maandag 16 maart tot nader bericht niet meer.

Met de bus:

Buslijn 37 rijdt op werkdagen en zaterdag overdag (tot afloop van het avondbezoekuur) tussen station Rotterdam-Alexander en metrostation Capelsebrug. Deze bus stopt bij het IJsselland Ziekenhuis. De bushalte bevindt zich op ongeveer 50 m. van de ingang aan de achterzijde van het ziekenhuis, aan de Poortmolen (ook wel de Capelse zijde genoemd).

Dienstregeling bus 37

Met de metro

De dichtstbijzijnde metrohalte is halte Prinsenlaan. Deze halte ligt op metrolijn A (Binnenhof - Schiedam Centrum) en metrolijn B (Nesselande - Schiedam Centrum)

  • Metrostation Prinsenlaan is de dichtstbijzijnde metrohalte wanneer u te voet van de metrohalte naar het IJsselland Ziekenhuis gaat. De loopafstand van metro naar ziekenhuis is hier ca. 8-10 minuten. De route staat met bordjes aangegeven.
  • Metrohalte Schenkel ligt verder van het IJsselland Ziekenhuis verwijderd (wat betreft loopafstand), maar hier kunt u overstappen op de gratis shuttlebus van het IJsselland en bus 37.
    Ook vanaf metrohalte Schenkel staat de looproute naar het ziekenhuis met bordjes aangegeven (ca. 15-20 minuten). 

Met de trein

Het dichtstbijzijnde treinstation is Rotterdam-Alexander.
Op station Alexander kunt u overstappen op buslijn 37 (richting Capelsebrug) of de metro (richting Schiedam Centrum, lijn A of B).

Meer reisinformatie op: www.9292ov.nl