Openbaar vervoer

Alle locaties van het IJsselland Ziekenhuis zijn bereikbaar met bus en metro. 

Met het Openbaar Vervoer naar de hoofdlocatie:

Met de (buurt)bus:

De dienstregeling van RET buslijn 37 is vervallen.

Met ingang van 10 januari 2022 zorgen de Capelse buurtbussen 605 en 606 er onder andere voor dat het IJsselland Ziekenhuis bereikbaar blijft.

Deze bussen stoppen bij het ziekenhuis. De bushalte bevindt zich op ongeveer 50 meter van de ingang aan de achterzijde van het ziekenhuis, aan de Poortmolen (ook wel de Capelse zijde genoemd).
(bekijk de openingstijden van de ingangen van de hoofdlocatie)

De routes van buurtbus 605 en 606 zijn:

  • Buurtbus 605: Capelle Centrum - Schollevaar - Alexandrium - IJsselland Ziekenhuis - Schenkel - Capelle Centrum (linksom)
  • Buurtbus 606: Capelle Centrum - Schenkel - IJsselland Ziekenhuis - Alexandrium - Schollevaar - Capelle Centrum (rechtsom)

De buurtbussen rijden van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 18.00 uur.

De exacte routes, dienstregelingen en tijden vindt u op www.ret.nl en www.buurtbuscapelle.nl

Met onze gratis shuttleservice

De shuttlebus rijdt elke 12 minuten tussen metrostation Schenkel en het Ziekenhuis van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur. De route is als volgt: IJsselland Ziekenhuis hoofdingang - IJsselland Ziekenhuis ingang Capelse zijde - Poortmolen/Schenkelse Dreef - Kralingseweg noordzijde: RET bushalte bij metrostation Schenkel - Prins Alexanderlaan - Prins Constantijnweg.

De drie in- en uitstapplaatsen zijn: hoofdingang IJsselland Ziekenhuis, ingang Capelse zijde en metrostation Schenkel.
(bekijk de openingstijden van de ingangen van de hoofdlocatie)

De bus biedt plaats aan 6 passagiers. De passagiersstoel naast de chauffeursstoel mag niet worden gebruikt. Bij klachten is het gebruik van een mondneusmasker gewenst.

We heten u van harte welkom!

Rollators kunnen mee vervoerd worden. Helaas is de bus niet geschikt om mensen in een rolstoel of scootmobiel te vervoeren. In verband met de veiligheid kunnen ook kinderwagens niet worden vervoerd.

Met de metro

De dichtstbijzijnde metrohalte is halte Prinsenlaan. Deze halte ligt op metrolijn A (Binnenhof - Schiedam Centrum) en metrolijn B (Nesselande - Schiedam Centrum)

  • Metrostation Prinsenlaan is de dichtstbijzijnde metrohalte wanneer u te voet van de metrohalte naar het IJsselland Ziekenhuis gaat. De loopafstand van metro naar ziekenhuis is hier ca. 8-10 minuten. De route staat met bordjes aangegeven.
  • Metrohalte Schenkel ligt verder van het IJsselland Ziekenhuis verwijderd (wat betreft loopafstand), maar hier kunt u overstappen op de gratis shuttlebus van het IJsselland.
    Ook vanaf metrohalte Schenkel staat de looproute naar het ziekenhuis met bordjes aangegeven (ca. 15-20 minuten). 

Met de trein

Het dichtstbijzijnde treinstation is Rotterdam-Alexander.
Op station Alexander kunt u overstappen op de metro (richting Schiedam Centrum, lijn A of B).

Bij het Alexandrium kunt u gebruik maken van de Capelse buurtbussen 605 en 606, deze stoppen ook bij het IJsselland Ziekenhuis.

Meer reisinformatie op: www.9292ov.nl