Parkeren bij het IJsselland Ziekenhuis

Bij het IJsselland Ziekenhuis geldt betaald parkeren op het gehele parkeerterrein.

Wat zijn de parkeerkosten?

Betaald parkeren geldt 24 uur per dag, 7 dagen per week. Bekijk de tarieven:
tarieven voor patiënten en bezoekers.

Hoe werkt het betaald parkeren?

Bij aankomst bij de slagboom drukt u op de groene knop en krijgt u een parkeerkaart. U parkeert uw auto en bewaart uw parkeerkaart. U kunt de slagboom ook openen door uw betaalpas aan te bieden, in dat geval wordt geen parkeerkaart uitgegeven.
Wanneer u het ziekenhuis verlaat, gaat u eerst met uw parkeerkaart naar één van de betaalautomaten in de centrale hal, bij de uitgang van het Maag Darm Levercentrum of naar de uitgang van de Spoedeisende Hulp. De automaat geeft aan hoeveel u moet betalen. Na betaling heeft u 15 minuten om het terrein te verlaten. Bij de slagboom wordt uw nummerbord gescand en opent de slagboom. Wanneer de slagboom niet opent, scant u de parkeerkaart of voldoet u het nog openstaande bedrag aan de slagboom. 
Wanneer u met uw betaalpas naar binnen bent gereden, dan biedt u bij het uitrijden bij de slagboom opnieuw uw betaalpas aan. Nadat de betaling is afgerond opent de slagboom. 

De betaalautomaten in de centrale hal bevinden zich bij de ingangen. Bij deze automaten kunt u met pinpas of met contant geld* betalen.
Bij de betaalautomaat bij de uitgang van het Maag Darm en Levercentrum en bij de uitgang van de Spoedeisende Hulp kunt u alleen met uw pinpas betalen, niet met contant geld.

*LET OP: in verband met vervanging van de betaalterminals voor parkeren kunnen parkeerkosten met ingang van 1 augustus 2022  alleen nog met pinpas worden betaald en niet meer contant.  

De hoofduitritten aan de Prins Constantijnweg en de uitrit bij de Watermolen zijn voorzien van een betaalmogelijkheid, zodat bezoekers en patiënten ook hier hun parkeerkaartje kunnen afrekenen. Er kan met pinpas worden afgerekend.

Kiss & Ride

Komt u alleen iemand afzetten of ophalen? Dan heeft u 20 minuten de tijd om het terrein weer te verlaten zonder eerst langs de betaalautomaat te gaan. In geval van twijfel adviseren wij u eerst langs de betaalautomaat te gaan voordat u het terrein verlaat.

Parkeren voor mensen met een handicap

Op het parkeerterrein zijn nabij de hoofdingang van het ziekenhuis (Rotterdamse zijde) en bij de entree van het Maag Darm en Levercentrum en aan de andere zijde van dit gebouw (de Capelse zijde) plaatsen gereserveerd voor bestuurders met een invalidenparkeerkaart. Voor deze plaatsen geldt het normale tarief.
Begeleidt u iemand met een handicap, dan kunt u uw passagier afzetten bij de ingang en parkeert u vervolgens uw auto op het terrein.

Doorgangsroute omwonenden

Als omwonende kunt u het parkeerterrein van het ziekenhuis als doorgangsroute blijven gebruiken. Bij aankomst bij de slagboom drukt u op de groene knop en krijgt u een parkeerkaart. U kunt met deze parkeerkaart binnen 20 minuten het terrein verlaten, zonder af te rekenen, door de parkeerkaart te scannen bij de slagbomen, waarna de slagboom opent om uit te rijden.

Waar kan ik terecht voor vragen en bij storingen?

Voor vragen over parkeren en onverhoopte storingen kunt u terecht bij de afdeling Parkeerbeheer bij de informatie/receptiebalie in de hal. Onze medewerkers staan u graag te woord.
U kunt ook contact opnemen met de afdeling Parkeerbeheer via tel. (010) 258 5744 of via parkeerbeheer@ysl.nl.

Openingstijden afdeling Parkeerbeheer

De openingstijden van de afdeling Parkeerbeheer zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 - 20.00 uur. Buiten de openingstijden kunt u bij elke betaalautomaat en bij de slagbomen een medewerker van Parkeerbeheer oproepen.