Tarieven parkeren patiënten en bezoekers

Voor patiënten en bezoekers bestaan verschillende regelingen. Deze staan hieronder uitgelegd.

Wilt u weten welke regeling op u van toepassing is, of heeft u vragen over onderstaande regelingen? 
Neemt u dan contact op met de afdeling Parkeerbeheer via parkeerbeheer@ysl.nl of via tel. (010) 258 5744.

Normaal tarief

Voor parkeren moet worden betaald, tenzij u korter dan 20 minuten parkeert. Het parkeertarief bedraagt met ingang van 1 januari 2022 € 2,10 per 60 minuten; er wordt afgerekend per 30 minuten. Het maximum dagtarief bedraagt € 10,-. Bij verlies van uw parkeerkaart wordt het volledige dagtarief in rekening gebracht.

Lang parkeren

Indien u, bijvoorbeeld in verband met een opname, meerdere dagen aaneengesloten op het terrein wilt parkeren, dan bedraagt het maximumtarief € 10,-. Als u het ziekenhuis verlaat, kunt u uw parkeerkaart betalen bij de betaalautomaat. De automaat zet uw parkeerkaart automatisch om in een weektarief.

Weekabonnement

Patiënten en bezoekers die het ziekenhuis meerdere keren per week moeten bezoeken, komen in aanmerking voor een weekabonnement. Het tarief voor een weekabonnement is € 10,-. U kunt dan gedurende 7 dagen onbeperkt het parkeerterrein op- en afrijden. Een weekabonnement kunt u aanschaffen bij de betaalautomaten in de centrale hal.

Het abonnement is niet overdraagbaar en strikt persoonlijk. Wij behouden ons het recht voor om te controleren of het abonnement op de juiste manier wordt gebruikt. Het is niet mogelijk om geld terug krijgen bij korter gebruik van het abonnement.

Heeft u vragen over de aanschaf of de werking van een weekabonnement, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Parkeerbeheer.

Maandabonnement

Patiënten en bezoekers die meerdere keren per maand het ziekenhuis moeten bezoeken, kunnen een maandabonnement aanschaffen. Het tarief voor een maandabonnement is € 20,-. Een maandabonnement kunt u aanschaffen bij de betaalautomaten in de centrale hal.

Het abonnement is niet overdraagbaar en strikt persoonlijk. Wij behouden ons het recht voor om te controleren of het abonnement op de juiste manier wordt gebruikt. Het is niet mogelijk om geld terug te krijgen bij korter gebruik van het abonnement.

Heeft u vragen over de aanschaf of werking van een maandabonnement, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Parkeerbeheer.

Parkeerplaatsen voor mensen met een handicap (invalidenparkeerplaatsen)

Deze parkeerplaatsen zijn gereserveerd voor bestuurders met een invalidenparkeerkaart. Voor deze plaatsen geldt het normale tarief. Begeleidt u iemand met een handicap, dan kunt u uw passagier afzetten bij de ingang en parkeert u vervolgens uw auto op het terrein.

Parkeren bij de Spoedeisende Hulp

De parkeerplaatsen bij de Spoedeisende Hulp hebben een aparte ingang. U meldt zich bij de slagboom en krijgt een parkeerkaart. Op de parkeerplaatsen bij de Spoedeisende Hulp betaalt u het met ingang van 1 januari 2022 het tarief van € 2,10 per 60 minuten tot een maximum van € 3,-. Na uw bezoek rekent u af bij één van de betaalautomaten. 

Wanneer u op het hoofdparkeerterrein staat geparkeerd en toch naar de SEH moet en uw bezoek aan de SEH langer dan 1,5 uur duurt, dan kunt u bij de receptie van de SEH een kortingsstempel krijgen. Vervolgens betaalt u de resterende € 3,- bij één van de betaalautomaten.