In veilige handen bij de anesthesioloog

Voor, tijdens en na de operatie bent u als patiënt in veilige handen bij de anesthesioloog.

Anesthesiologen hebben veel kennis in huis over de werking van het menselijk lichaam en medicatie. Operaties vinden steeds vaker plaats bij oudere patiënten en bij patiënten met meerdere aandoeningen.

Dit brengt allemaal extra risico's met zich mee die de anesthesioloog vooraf in kaart brengt. Daarom is het gesprek, dat u voor uw operatie met de anesthesioloog heeft, zo belangrijk. Door deze screening kunnen zowel de patiënt als de anesthesioloog weloverwogen besluiten nemen.

Wat de anesthesioloog allemaal doet

Anesthesie is dus meer dan alleen verdoven of in slaap brengen. Operaties hebben invloed op belangrijke lichaamsfuncties, zoals bloedsomloop en ademhaling. Daarnaast zijn er verschillende vormen van anesthesie en verdoving. Welke vorm geschikt is hangt af van bijvoorbeeld leeftijd, gezondheidstoestand, medicatie en type ingreep.

  • Anesthesiologen zorgen ook voor een sedatie ('roesje')  bij onderzoeken en ingrepen buiten de operatiekamer.
  • Op de polikliniek Pijnbestrijding werken de anesthesiologen met de patiënt samen om pijnklachten zoveel mogelijk te verminderen. Heeft u chronische pijn? Lees meer op de pagina Pijnbestrijding.
  • Patiënten die meer zorg nodig hebben dan een algemene verpleegafdeling kan bieden, worden opgenomen op de Intensive Care. De anesthesiologen werken hier aan het stabiliseren van de patiënt tijdens ziekte of na een operatie.

Afspraak informatie

Het specialisme Anesthesiologie bestaat uit de Pre-operatieve Polikliniek Anesthesie, polikliniek Pijnbestrijding en de Intensive Care. Voor vragen over uw afspraak op de Pre-operatieve Polikliniek Anesthesie of polikliniek Pijnbestrijding kunt u van maandag t/m vrijdag terecht op het telefoonnummer (010) 258 5907.

U vindt de Pre-operatieve Polikliniek Anesthesie of polikliniek Pijnbestrijding op de begane grond van het ziekenhuis, route 82. Een afspraak volgt op verwijzing van uw huisarts of medisch specialist.