Revalidatiegeneeskunde Rijndam

Revalidatiegeneeskunde houdt zich bezig met adviseren, begeleiden en behandelen van patiënten met beperkingen als gevolg van een ziekte, aandoening of ongeval.

Binnen het IJsselland Ziekenhuis heeft Rijndam Revalidatie hiervoor een gespecialiseerde poliklinische behandelafdeling voor volwassenen.

Wie zijn de revalidatieartsen?

 • Mw. drs. C.A. van Dijk-Koot
  (werkt maandag, dinsdag donderdag tot 14.00 uur en vrijdag)
 • Dhr. drs. T.Q. van den Berg
  (werkt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag)
   
 • Mw. dr. S.C. Remerie
  (werkt maandagochtend, dinsdagochtend en donderdag)

Wat doet een revalidatiearts?

De revalidatiearts stelt tijdens de afspraak een diagnose vast en stelt op basis daarvan een behandeling voor. Het doel van deze behandeling is dat een patiënt, voor zover zijn of haar gezondheid dit toelaat, zich in het dagelijks leven op diverse gebieden (weer) zoveel mogelijk zelf kan redden.

In nauw overleg met de patiënt en zijn omgeving stelt de revalidatiearts een behandelplan op. Hierin zijn de doelen van de revalidatie omschreven. Belangrijk is wat iemand zelf kan en wil bereiken.

Behandelmogelijkheden

Rijndam Revalidatie is gespecialiseerd in complexe revalidatievraagstukken en heeft 15 locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond. Om u de juiste zorg en deskundigheid dichtbij huis te bieden, beschikt Rijndam over een poliklinische behandelafdeling op het voorterrein van het IJsselland Ziekenhuis. Hier werken de revalidatieartsen samen met een team van therapeuten (ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist, maatschappelijk werker, bewegingsagoog en psycholoog). Op deze locatie van Rijndam kunt u terecht voor:

Zie www.rijndam.nl voor een overzicht van alle behandelmogelijkheden.

Samenwerking

Rijndam werkt nauw samen met de specialisten uit het ziekenhuis, door overleg en - afhankelijk van sommige situaties - gezamenlijke spreekuren en/of behandelingen.

Gezamenlijke spreekuren:

Bereikbaarheid/contact

De behandelafdeling van Rijndam is te vinden op het voorterrein van de hoofdingang van het IJsselland Ziekenhuis (route 83).
Telefonisch is de polikliniek te bereiken via telnr. (010) 258 5604.