Longrevalidatienetwerk Rotterdam (LEF)

Het IJsselland Ziekenhuis is aangesloten bij het longrevalidatienetwerk Rotterdam (LEF).

Dit  is een samenwerkingsverband van 1e lijns fysiotherapeuten (fysiotherapeuten werkzaam in een particuliere praktijk) die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met een longaandoening. LEF heeft als doel om de samenwerking tussen de 1e en 2e lijn (ziekenhuizen e.d.) te optimaliseren. Daarnaast streven we naar meer eenheid en transparantie in de fysiotherapeutische behandeling. Dit wordt gedaan door het delen van de nieuwste kennis en onderlinge ervaringen, en deze te bundelen in dynamische behandelprotocollen.

Bent u op zoek naar een 1e lijns fysiotherapeut in de omgeving van Rotterdam die kennis en evaring heeft op het gebied van longziekte? Kijk dan op de website www.lef010.nl. Hier kunt u via de zorgzoeker een ervaren therapeut vinden in uw regio.

Waarom ParkinsonNet in het IJsselland?

Het IJsselland wil de beste zorg leveren voor parkinsonpatiënten. Door de kennis in het netwerk en de goede onderlinge samenwerking kunnen we u beter en efficiënter helpen. Daarom zijn er meerdere afdelingen, waaronder de afdeling fysiotherapie, bij dit netwerk aangesloten.

Fysiotherapie bij Parkinson

De fysiotherapeut kan u helpen met de mobiliteitsproblemen die u kunt ervaren als parkinsonpatiënt. Zeker wanneer u valt, moeite heeft met lopen, opstaan, omdraaien in bed etc. kunt u baat hebben bij fysiotherapie. Door middel van adviezen, behandeling en begeleiding helpen wij u en eventueel uw partner of verzorger. Wij zorgen ervoor dat u makkelijker, zekerder en vrijer kunt bewegen. Tijdens de opname in het ziekenhuis starten we met deze adviezen en behandelingen. Wij zullen u doorverwijzen naar een praktijk in uw buurt waar een collega werkt die ook is aangesloten bij het ParkinsonNet.

Een therapeut bij u in de buurt vindt u via onderstaande zorgzoeker: https://www.parkinsonzorgzoeker.nl/