MDL verpleegkundigen

MDL verpleegkundigen


  

Marina Motje

Sinds 2006 ben ik gestart met het poliklinische spreekuur voor patiënten met chronische darmziekten (IBD). Ik begeleid op het poliklinisch spreekuur patiënten met chronische darmziekten (IBD), prikkelbaardarm syndroom (PDS) en geef instructie over rectale darmspoeling bij patiënten met obstipatie. Daarnaast zit ik bij het MDO-IBD (multidisciplinair overleg voor de IBD-patiënten).

Aanwezig: maandag, dinsdag en woensdag.

Marieke Zwijnenburg

Sinds 2009 ben ik werkzaam als verpleegkundige binnen het specialisme Maag-, Darm- en Leverziekten op de polikliniek. Ik begeleid op het poliklinisch spreekuur patiënten met chronische darmziekten (IBD), chronische hepatitis en het prikkelbaar darm syndroom (PDS). Daarnaast houd ik mij bezig met klinische studies en kwaliteitsverbetering binnen het MDL-Centrum.

Aanwezig: maandag, donderdag en vrijdag

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij zijn het eerste aanspreekpunt tussen de behandelend arts en de patiënt. Wij werken dan ook onder toezicht van de MDL-artsen. 
U kunt met ons contact opnemen wanneer u vragen heeft over uw chronische aandoening, of klachten heeft van uw aandoening.

Tevens geven wij:

  • algemene informatie over uw maag-, darm- of leveraandoening en de gevolgen die deze aandoening heeft voor het dagelijks functioneren
  • advies over medicatie gebruik
  • instructies en begeleiding bij de start van subcutane injecties of infuustherapie
  • voorlichting over onderzoeken en behandelmethoden
  • digitale ondersteuning aan IBD patiënten via MijnIBDcoach. Ga naar Informatie over MijnIBCoach

Indien u vragen heeft over uw medicatie, klachten van de darmen, IBD of vragen van algemene aard? Dan belt u de polikliniek op nummer: 010 258 5180.
De assistente plant een belafspraak in op het MDL belspreekuur van die dag of de dag erna. De MDL verpleegkundige belt u op het afgesproken tijdstip.
Wij zorgen ervoor dat iedere ochtend en middag ruimte op het spreekuur is om patiënten terug te bellen en te overleggen met de MDL artsen, als het nodig is.

U kunt ons ook per mail bereiken: mdlcentrum@ysl.nl

Waar vindt het spreekuur plaats?

De spreekuren worden gehouden in het MDL Centrum (route 99 vanaf de centrale hal). Het MDL Centrum heeft ook een eigen ingang naast de parkeergarage.
U kunt zich op de afgesproken tijd melden aan de balie in het MDL centrum.

Wanneer zijn de MDL verpleegkundigen aanwezig?

De MDL-verpleegkundigen zijn wisselend aanwezig van maandag t/m vrijdag.