Open dag

Zaterdag 1 juni 2024

10.00 - 15.00 uur

Bent u ook zo benieuwd wat er achter de schermen van ons ziekenhuis gebeurt? Kom dan een kijkje nemen, u bent van harte welkom!

Kijk rond op verschillende afdelingen van het ziekenhuis, zoals radiologie (röntgenafdeling), het laboratorium en het maag-darm-levercentrum. Bezoek ook de andere zorginstellingen of probeer eens een smoothiefets uit! Verder is er een interessante informatiemarkt op de poliklinieken en is er ook voor kinderen veel te zien en te beleven!

En bent u nieuwsgierig naar hoe het is om in een ziekenhuis te werken?
Wij vertellen u graag meer!

Rondleidingen*

Geboortecentrum, CSA-afdeling, Ziekenhuisapotheek, Operatieafdeling**, Dagverpleging en de keuken

* Het aantal plekken voor de rondleidingen is beperkt. Om een rondleiding te volgen, heeft u een kaartje nodig. Deze kaartjes zijn op 1 juni vanaf 10.00 uur beschikbaar bij een centraal punt in de hal (op=op).

** Tot 12:00 

Zelfstandig een kijkje nemen op de afdeling

AKL, Nucleaire geneeskunde en Radiologie

 

Kinderprogramma

De open dag is leuk voor jong en oud! Er is een speurtocht door het hele ziekenhuis waarmee de kinderen een leuk prijsje kunnen winnen. De kinderen kunnen geschminkt worden en een gipsarmbandje maken. Een leuk souvenirtje om mee naar huis te nemen en misschien zelfs leuk voor Vaderdag op 16 juni! Op de longafdeling kunnen kinderen meten hoeveel lucht ze kunnen in- en uitademen. Alle zieke knuffels en poppen zijn van harte welkom bij de poppendokter op de kinderafdeling.

Zelf uw bloeddruk, hartritme, gewicht, hartritme en BMI meten

Sinds mei kunnen patiënten zelf hun bloeddruk, hartritme, gewicht, saturatie en BMI meten. Normaal gesproken kan dit alleen op afspraak, maar op de open dag is dit apparaat beschikbaar voor elke bezoeker, ook als u geen patiënt bent!

Poli Dermatologie

De zon begint weer meer te schijnen! Lekker en leuk, maar te veel zon is ook niet goed. Op de poli Dermatologie wordt er met een modeshow, jawel, laten zien met kleding van Firma UV-Fashion hoe je zo goed mogelijk, op een leuke manier, beschermd kunt zijn tegen UV-straling.

Maag-, Darm-, Levercentrum

Altijd al eens door de dikke darm willen lopen? Op de open dag kan dit! Bij het MDL-centrum kunt u een wandeling maken door de dikke darm en de mysteries en wonderen hiervan ontdekken.

We zien u graag op 1 juni aanstaande!