Heupprothese binnen acht weken

Nadat de beslissing voor een heupprothese (kunstheup) is genomen, heb je als patiënt voornamelijk één wens: laat het nu maar gebeuren.

Onze orthopedisch chirurgen zijn gespecialiseerd in de behandeling van heup- en knie-artrose. Ze hebben ruime ervaring en met succes: veel tevreden patiënten zijn al bij ons behandeld.

Optimaal en snel

In 2023 is Orthopedie IJsselland gestart met een versneld en optimaal behandeltraject voor relatief gezonde patiënten met heupklachten, c.q. heupslijtage. Dit versnelde traject heeft voor u veel voordelen!

De belangrijkste voordelen op een rij:

  • de korte toegangstijden,
  • snelle diagnostiek,
  • operatie binnen 6 tot 8 weken.

En verder noemen we vooral ook: een vaste dokter, samen beslissen met een keuzehulp, innovatieve operatietechnieken èn vanzelfsprekend een gastvrije ontvangst.

Snel terecht op de polikliniek en voor een heupprothese operatie

Een patiënt met heupartrose kan snel terecht: de eerste afspraak en het benodigde onderzoek vinden binnen een week na verwijzing van de huisarts plaats. 
Een afspraak kan plaatsvinden in polikliniek Rotterdam Kralingen, polikliniek Krimpen of op de hoofdlocatie in Capelle a/d IJssel. En vanaf 30 januari 2024 ook op ons spreekuur in Rotterdam Centrum, bij DC Klinieken, Vasteland 10.

Samen beslissen met keuzehulpen

Om samen een overwogen beslissing te maken (zoals wel of niet opereren) kunt u samen met de arts gebruik maken van uitgebreide keuze informatie via Keuzehulp. Onze orthopedisch chirurgen zetten Keuzehulp in bij heupartrose en knieartrose - als een operatie tot de mogelijkheden behoort.

Als voor een heupprothese wordt gekozen, kunnen relatief gezonde patiënten al binnen 6 weken worden geopereerd. Ongeveer 2 maanden na de eerste afspraak is de operatie daarmee achter de rug en kan de fysiotherapie starten. 

Vanzelfsprekend zijn alle operaties, operaties voor meer gecompliceerde patiënten en  revisie chirurgie in het IJsselland Ziekenhuis mogelijk.

Nieuwste orthopedische technieken en optimale operatieresultaten

Bij heupoperaties maken de orthopedisch chirurgen gebruik van de nieuwste orthopedische technieken inclusief de voorste benadering en direct superior benadering. 

Operaties vinden plaats in het nieuwe geavanceerde OK complex en daarna verblijft u in principe één nacht (indien nodig meer) in het IJsselland Ziekenhuis in onze moderne gerenoveerde kliniek.

Ook in 2022 was het aantal infecties na een totale heup of -knie operatie 0%. 
De revisie cijfers (na een totale heup of –knieoperatie) liggen in 2022 onder het landelijk gemiddelde. Goede redenen om voor het IJsselland te kiezen.

Orthopedisch team rondom onze patiënten

Op de polikliniek wordt ons team versterkt door een team van doktersassistenten en twee orthopedisch consulenten die u in het traject begeleiden. In het weekend heeft u 24 uur per dag indien nodig direct toegang tot spoedhulp in het ziekenhuis.

Patiënttevredenheid

Orthopedie IJsselland opereert jaarlijks meer dan duizend patiënten met klachten aan knieën en heupen. Vrijwel alle patiënten zijn na een operatie al snel weer in beweging en de patiënttevredenheid is hoog. Het is onze ambitie dit nog verder te verbeteren.

Neem voor aanvullende informatie contact met ons op via het afspraaknummer: (010) 258 5965.