Verpleegafdeling Orthopedie

De verpleegafdeling Orthopedie heeft binnen het IJsselland Ziekenhuis een unit van 18 bedden. Daarnaast worden orthopedische patiënten behandeld op de dagverpleging en soms op de kinderafdeling.

Dagverpleging B1

Op B1 vindt u de dagverpleging. Hier worden patiënten kortdurend opgenomen voor en na een operatie. Zij gaan in principe dezelfde dag weer naar huis. Voorbeelden van een dagbehandeling zijn onder andere:

  • een kijkoperatie van de knie, enkel of elleboog
  • eenvoudige operaties aan hand, pols of voet

Mocht het nodig zijn, dan kunnen patiënten een nachtje op de afdeling Orthopedie verblijven (C3-rechts).
 

Afdeling C3-rechts

Op C3-rechts vindt u de afdeling Orthopedie. Hier liggen patiënten waarvan bekend is dat ze wat langer in het ziekenhuis moeten blijven na een operatie. Als u een nieuwe knie, heup of schouder krijgt, zult u ook worden opgenomen op C3-rechts.

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat de afdeling Orthopedie ‘vol’ ligt. Dan kan het gebeuren dat u tijdelijk op een andere afdeling komt te liggen. Met name patiënten die na een ongeval opgenomen worden, komen nog wel eens op een andere verpleegafdeling terecht. Uiteraard komen wij ook daar bij u langs.

Visite door de orthopedisch chirurg

De zaalartsen lopen dagelijks visite op de afdelingen Orthopedie. Vóór de visite worden alle patiënten die op de afdeling liggen met de orthopedisch chirurgen, zaalartsen en de verpleging besproken in een multidisciplinair overleg. Uw ‘eigen’ orthopedisch chirurg komt zo mogelijk dagelijks even bij u langs.