Neurologie

Neurologie is de specialisatie in de geneeskunde die zich bezighoudt met de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en de spieren. 

In het IJsselland Ziekenhuis werken 7 neurologen. Ze draaien spreekuur op de polikliniek in het ziekenhuis en op de buitenpolikliniek in Krimpen. De neurologen worden ondersteund door een Parkinson/MS-verpleegkundige en een CVA-verpleegkundige.

Stroke unit

In het ziekenhuis is een stroke unit aanwezig. Hier worden patiënten opgevangen met een acute CVA (herseninfarct of hersenbloeding). Het ziekenhuis heeft zich aangesloten bij de Rotterdam Stroke Service en maakt deel uit van de ketenzorg rondom de patiënten met een CVA in het Rijnmondgebied.

Specialisten

Alle neurologen bedrijven de algemene neurologie. Daarnaast wordt extra aandacht gegeven aan CVA, Parkinson/op Parkinson lijkende aandoeningen, multiple Sclerose en slaapgerelateerde problemen.

Opens internal link in current windowKlik hier voor de neurologen en hun aandachtsgebieden.

De neurologen participeren in de artsenopleiding waarbij co-assistenten vanuit het Erasmus Medisch Centrum hun co-schap op onze afdeling kunnen lopen.

De neurologie kent zorgpaden voor een versnelde diagnostiek bij patiënten met een TIA/CVA en patiënten met een carpaaltunnelsyndroom.

Neurochirurgie

Sinds 2014 beschikt het IJsselland Ziekenhuis ook over het specialisme neurochirurgie.

Afspraak maken

De polikliniek Neurologie van het IJsselland Ziekenhuis is van maandag t/m vrijdag geopend. U kunt op werkdagen van 08.15 - 16.30 uur een afspraak maken via tel:  (010) 258 5950. U vindt de polikliniek Neurologie op de eerste verdieping van het ziekenhuis, route 96.

Een afspraak volgt op verwijzing van uw huisarts of medisch specialist.