Polikliniek Kralingen

Op 15 januari 2021 is onze nieuwe polikliniek in Rotterdam Kralingen gestart! De polikliniek is gevestigd in verpleeghuis en revalidatiecentrum Pniël van Lelie zorggroep aan de Oudedijk in Kralingen.

Samenwerken aan de juiste zorg op de juiste plek in Kralingen

Betere zorg voor elke patiënt. Dichtbij huis. Zonder dat iemand steeds weer bij een ander loket moet aankloppen voor zijn zorg. Daarvan dromen Lelie zorggroep en het IJsselland Ziekenhuis die sinds begin 2020 intensief samenwerken. De eerste stap in die samenwerking is de vestiging van de Polikliniek Kralingen in verpleeghuis Pniël aan de Oudedijk. In Pniël zijn de bouwwerkzaamheden in volle gang om de poliklinieken, het nieuwe restaurant en de radiologie afdeling te vestigen. Bekijk hieronder de video over onze zorg!

Zelfde artsen, nieuwe plek, Oudedijk!

Vier Rotterdamse ziekenhuizen (Erasmus MC, Franciscus Gasthuis en Vlietland, Maasstad ziekenhuis en IJsselland Ziekenhuis) hebben de afgelopen jaren samen invulling gegeven aan de poliklinische zorg in de Havenpolikliniek. 31 december 2020 is de Havenpolikliniek gesloten en is een groot deel van de poliklinische zorg naar verschillende locaties in Rotterdam verhuisd. Daarmee wordt de continuïteit van deze zorg voor patiënten gegarandeerd.
De spreekuren die in de voormalige Havenpoli onder het IJsselland Ziekenhuis vielen, zijn verhuisd naar verpleeghuis en revalidatiecentrum Pniël aan de Oudedijk en vormen hier de nieuwe geavanceerde polikliniek Kralingen.

Waarvoor kunt u in polikliniek Kralingen terecht?

Vanaf 15 januari 2021 kunt u in Polikliniek Kralingen terecht voor:

  • bloedafname,
  • chirurgie,
  • diabeteszorg,
  • gynaecologie en verloskunde,
  • interne geneeskunde,
  • maag-darm-leverziekten,
  • orthopedisch schoenmaker, en
  • reumatologie.

Vanaf 12 april 2021 worden hieraan toegevoegd:

  • orthopedie, en
  • radiologie: röntgenonderzoek, echo onderzoek, CT onderzoek en MRI onderzoek.

Afspraak maken in polikliniek Kralingen

U kunt een afspraak maken voor het spreekuur in Kralingen via

Verpleeghuis en revalidatiecentrum Pniël

Verpleeghuis Pniël is gelegen in het hart van Rotterdam Kralingen en biedt al 60 jaar zorg en aandacht, persoonlijk en op maat. Pniël biedt revalidatiezorg, behandeling, verpleging en ondersteuning aan eigen bewoners en aan wijkbewoners, met ook hoog specialistische zorg voor bijvoorbeeld mensen met ademhalingsproblemen.

Informatie over verpleeghuis Pniël

Bewoners en wijkbewoners zijn ook welkom in Pniël voor leuke activiteiten, eten in het restaurant, revalidatie en behandeling door bijvoorbeeld fysiotherapeut, diëtist of psycholoog.

Wat betekent Pniël nog meer voor de wijk en haar bewoners?

Inkijkje in de nieuwe polikliniek

Alvast een indruk hoe de polikliniek eruit gaat zien?

Bekijk dan de eerste impressies

Bereikbaarheid

Wij raden u aan om liefst met het OV of de fiets naar polikliniek Kralingen te reizen. De polikliniek is met het OV goed te bereiken via de metro of de tram.

Tram: Tram 7 stopt schuin tegenover de locatie, tramhalte Voorschoterlaan. De loopafstand van tramhalte naar polikliniek is ca. 3 minuten.

Metro: Metrohalte Voorschoterlaan ligt schuin tegenover de locatie. De loopafstand van metro naar polikliniek is ca. 4 minuten.