Sportspreekuur

Iedere maandag, dinsdag en donderdag bieden we een speciaal sportspreekuur. Het spreekuur is voor mensen die op korte termijn beoordeeld moeten worden vanwege een recent sportletsel.

Veel sportletsels vinden plaats in het weekend. Daarom hebben de orthopedisch chirurgen van het IJsselland Ziekenhuis het mogelijk gemaakt om direct na het weekend te worden beoordeeld door een ervaren specialist. Als het nodig is kan er op korte termijn aanvullend onderzoek worden verricht en volgt daarna spoedig een behandelplan.

Behandeling zonder operatie

Veel aandoeningen kunnen met fysiotherapie worden behandeld.
In dat geval verwijzen we u door naar een gespecialiseerd (sport)fysiotherapeut. Als een brace, gips- of een spalkbehandeling nodig is, kan dat direct via onze gipskamer worden aangemeten. Dit zorgt ervoor dat het product sneller klaar is en dat u minder vaak naar het ziekenhuis hoeft te komen. Daarnaast werken we nauw samen met de instrumentmakers van Westland Orthopedie.

Operatieve behandeling

Wanneer de klachten niet kunnen herstellen zonder operatie of onvoldoende verbeteren met conservatieve maatregelen, kan voor een operatieve behandeling worden gekozen. Er zijn meerdere operatieve behandelingen mogelijk bij sportletsel. Het hangt af van de ernst van de klachten en de afwijkingen welke operatie het meest geschikt is.
U maakt die keuze samen met de orthopedisch chirurg.

Sportspreekuur in Rotterdam Kralingen en in Capelle aan den IJssel

Het sportspreekuur vindt iedere maandag en dinsdag plaats op de hoofdlocatie in Capelle aan den IJssel, en iedere donderdag in polikliniek Kralingen. 
Na verwijzing door uw huisarts kunt u een afspraak maken via de polikliniek orthopedie.

Voor afspraken op het sportspreekuur geldt dat het letsel minder dan 4 weken geleden is opgelopen.

Bekijk hier het artikel over onze sportpolikliniek
(IJsselland magazine 2, 2022).