Grootschalig renovatietraject

Begin 2019 gaat in ons ziekenhuis een ingrijpend renovatie- en vernieuwingstraject van start.

Op dit moment worden hier voorbereidingen voor getroffen. Het totale traject loopt tot en met 2019-2020.

Waarom is renovatie nodig?

Het IJsselland Ziekenhuis is ruim 27 jaar oud. De huidige indeling van het ziekenhuis is gebaseerd op een ontwerp van ongeveer 30 jaar geleden. Door de renovatie maken we het ziekenhuis toekomstbestendig en voldoet het aan de eisen van deze tijd.  

Wat gaat er gebeuren?

In 2016 is de eerste stap in dit grootschalige renovatietraject gezet: er is een nieuwe moderne Intensive Care-afdeling gebouwd waarmee het ziekenhuis weer jaren vooruit kan. Deze afdeling (C1, op de eerste verdieping) is in juni 2016 in gebruik genomen.

 

 

In februari 2018 is de nieuwe afdeling dagbehandeling op B1 (de eerste verdieping) in gebruik genomen. Deze afdeling vormt de basis voor de andere verpleegafdelingen die de komende jaren worden gerenoveerd. De inrichting straalt rust en eenheid uit. De patiëntkamers bieden verpleegkundigen veel bewegingsruimte en zijn efficiënt ingericht, en voor de patiënten is er veel meer privacy. Ook de operatiekamers en de hal worden aangepast. De omgeving wordt straks zo ingericht dat deze nog beter aansluit bij de wensen en behoeften van onze bezoekers. Door de renovatie kunnen we patiënten, ook in de toekomst, in het ziekenhuis optimale zorg en ondersteuning blijven bieden.

De diverse projecten worden op dit moment voorbereid, in overleg met gebruikers, architect en technisch adviseur.
Lees meer over de projecten.

Tijdens de renovatie blijft u van ons de best denkbare zorg ontvangen zoals u dat van ons gewend bent. We doen er alles aan om de overlast voor u minimaal te houden.

Meer informatie?

Op de website www.ysl.nl/nieuws plaatsen we regelmatig informatie over de voortgang van het traject. Omwonenden en andere geïnteresseerden kunnen eventuele vragen over de renovatie ook stellen via het mailadres bouw@ysl.nl.

Via het mailadres bouw@ysl.nl kunt u zich ook aanmelden om op onze mailinglijst Bouwplannen te worden opgenomen, en op deze manier geïnformeerd te worden over de renovatieplannen van het ziekenhuis.

Sinds kort brengen we ook een nieuwsbrief Bouw en renovatie uit.
Bekijk de nieuwsbrief Bouw en renovatie 19 april 2019