IJsselland Ziekenhuis rookvrij met ingang van 1 januari 2019

Op naar een rookvrije generatie! Na meerdere ziekenhuizen in de regio Rijnmond, is met ingang van 1 januari 2019 ook het IJsselland Ziekenhuis rookvrij.

Als rookvrij ziekenhuis willen we een gezonde levensstijl stimuleren voor medewerkers, patiënten en bezoekers, en hen een optimale werk- en verblijfsomgeving bieden. Dit betekent dat het ziekenhuis als ook het terrein van het IJsselland Ziekenhuis per 1 januari 2019 volledig rookvrij is.

Ook de organisaties die in/bij het ziekenhuis een ruimte huren, zoals de Regioapotheek, Rijndam Revalidatie en Huisartsenpost IJsselland, staan achter ons rookvrij-beleid.

Wat betekent rookvrij in de praktijk?

Rookvrij betekent dat in en rond het IJsselland Ziekenhuis een rookvrije zone is ingesteld: deze geldt voor de terreinen, de parkeergarage en de aanloopgebieden naar de ingangen. Met ingang van 1 januari 2019 mogen patiënten, bezoekers, medewerkers, passanten en leveranciers in de rookvrije zone niet meer roken.

Bij de ingangen van ons terrein staan borden en op de grond zijn lijnen (blauw) en grondstickers aangebracht om ons rookvrije terrein aan te geven. Achter de borden en de belijning start de rookvrije zone.

De rookabri aan de Capelse zijde van het ziekenhuis is verwijderd. De rookabri aan de Rotterdamse zijde is een rookvrije Kiss & Ride gelegenheid geworden, waar patiënten en bezoekers kunnen worden afgezet en/of opgehaald.

Wederzijds begrip

We begrijpen dat een rookvrij ziekenhuis lastig kan zijn voor rokende patiënten of bezoekers. Het blijft ieders eigen keuze om te roken. Wel vragen we uw begrip voor het feit dat wij roken in en rondom ons gebouw niet wenselijk vinden en geen overlast willen veroorzaken voor onze niet-rokende patiënten, bezoekers en medewerkers.

Patiënten en bezoekers die toch willen roken, kunnen dat doen buiten de rookvrije zone. Mocht toch binnen de rookvrije zone worden gerookt, zullen onze medewerkers een vriendelijk verzoek doen om buiten het ziekenhuisterrein te gaan staan. We verzoeken u hierbij rekening te houden met onze buren. We rekenen op uw medewerking.

Meer informatie