Vraag en antwoord

Het IJsselland Ziekenhuis is met ingang van 1 januari 2019 rookvrij.

Als rookvrij ziekenhuis willen we een gezonde levensstijl stimuleren voor medewerkers, patiënten en bezoekers, en hen een aangename werk- en verblijfsomgeving bieden. Dit betekent dat het ziekenhuis als ook het terrein van het IJsselland Ziekenhuis per 1 januari 2019 volledig rookvrij is.

Op deze pagina vindt u veel gestelde vragen en antwoorden over IJsselland rookvrij. Als u op een v'tje voor een vraag klikt, klapt de vraag uit en verschijnt het antwoord daaronder.

  • Het IJsselland Ziekenhuis is per 1 januari 2019 rookvrij. Waarom deze keuze?

    Als rookvrij ziekenhuis willen we een gezonde levensstijl stimuleren voor medewerkers, patiënten en bezoekers, en hen een aangename werk- en verblijfsomgeving bieden. 

    Ons ziekenhuis is een gezondheidsinstelling, en daar past roken niet bij. Patiënten, bezoekers en medewerkers zouden niet door de rook heen moeten hoeven naar een afspraak of behandeling, op bezoek bij iemand of naar het werk.

    Ons ziekenhuis volgt met rookvrij de trend van andere Nederlandse ziekenhuizen die onlangs rookvrij zijn geworden, bijvoorbeeld in de regio het Albert Schweitzer ziekenhuis, of die met de voorbereidingen hiervoor bezig zijn (o.a. Franciscus Vlietland en het Ikazia). Daarnaast omarmen organisaties als scholen, overheidsinstellingen en sportclubs ook het rookvrij-initiatief.

    Ook de organisaties die in/bij het ziekenhuis een ruimte huren, zoals de Regioapotheek, Rijndam Revalidatie en Huisartsenpost IJsselland, staan achter ons rookvrij-beleid.