Maag-, darm- en levercentrum

Het Maag-, Darm en Levercentrum van het IJsselland Ziekenhuis is speciaal voor patiënten die klachten hebben van hun spijsverteringsorganen: slokdarm, maag en darm, maar ook de lever en de alvleesklier.

Wat kunnen wij u daarnaast bieden?

U kunt ook bij ons terecht voor een darmonderzoek (colonoscopie) in het kader van het bevolkingsonderzoek (BVO) naar dikke darmkanker. Het MDL-centrum is hiervoor volledig gecertificeerd.

Het MDL centrum is een erkend Hepatitis behandelcentrum en vormt samen met het Erasmus MC het Barrett Behandelcentrum.

Door specifieke kennis en ervaring kunnen ook minder vaak voorkomende en gecompliceerde ziektebeelden worden behandeld. Daarom investeren wij in goede faciliteiten voor u.
 

Locatie en ingang

Het MDL centrum is een apart gebouw naast het ziekenhuis. Het centrum ligt tussen het ziekenhuis en de parkeergarage in en heeft een eigen ingang.
Vooraanzicht ziekenhuis en MDL centrum.

Over het MDL centrum

Een patiënt die voor het eerst komt, kan zich in het MDL centrum direct inschrijven. Zowel de spreekuren op de polikliniek als de endoscopische onderzoeken vinden in het centrum plaats.
Patiënten die een roesje hebben gehad, kunnen wakker worden en bijkomen op de dagverplegingsunit met 20 bedden.
Alleen voor radiologie gaat de patiënt naar het hoofdgebouw.

Eind 2013 is het MDL-centrum geopend. Een opvallend gebouw dat is ingericht volgens de nieuwste inzichten. Patiënten kunnen in het centrum voor bijna alle behandelingen en onderzoeken terecht. Voor de patiënt heeft het MDL centrum grote voordelen, alle expertise bij elkaar, in één locatie.

Behandelteam

In het MDL centrum werkt een multidisciplinair team van MDL-artsen, een internist endoscopist en physician assistents nauw samen, die gespecialiseerd zijn in het onderzoek en de behandeling van maag-, darm- en leveraandoeningen. 

Social media

Volg het MDL centrum ook op Facebook: