Update 23 september 2021

Per 25 september worden landelijk de coronaregels versoepeld. Dit betekent dat er ook in ons ziekenhuis andere regels gaan gelden. Daarvan brengen we jullie graag op de hoogte via deze corona update.

Dragen van een mondkapje
In alle gevallen waar geen 1,5 meter kan worden gehouden draag je een mondkapje (dit geldt voor medewerkers, patiënten en bezoekers).

Bij de uitvoering van medische handelingen (waarbij dit voorheen al van toepassing was) dragen de zorgmedewerker en de patiënt beiden een mondkapje. Ook bij afspraken in de spreekkamer dragen behandelaar en patiënt een mondkapje.

Bij (verkoudheids)klachten, wordt de medewerker getest en draagt bij een negatieve uitslag altijd een medisch mondmasker en houdt 1,5 m afstand.

Deze regels gelden ook voor de buitenpoliklinieken Krimpen en Nesselande en Polikliniek Kralingen.

Bezoekregeling
Onze bezoekregeling gaat vanaf 25 september weer terug naar normaal. Dit betekent dat bezoekers weer welkom zijn tussen 15.00 – 19.30 uur van maandag tot en met zondag. En daarnaast op zaterdag en zondag tussen 11.00 – 12.00 uur.
Een patiënt mag twee bezoekers tegelijk ontvangen.

Voor de afdelingen intensive care, hartbewaking, stroke unit, geboortecentrum, kinderafdeling en neurologie gelden afwijkende bezoektijden.

Afspraak polikliniek en SEH
Bij een afspraak op onze polikliniek mag er één begeleider mee.

Op de SEH is het weer toegestaan om twee persoon mee te nemen.

Vergaderzalen, Restaurant en IJsselplein
Bijeenkomsten binnen het ziekenhuis zijn toegestaan, maar wel op 1,5 meter afstand. Indien dat niet mogelijk is draagt men een mondkapje of wordt de bijeenkomst (deels) online georganiseerd. Per zaal is aangegeven hoeveel mensen er zonder mondkapje mogen zitten en bij overschrijding maakt men gebruik van een mondkapje. Kan je in de zalen door het aanwezig aantal deelnemers de 1,5 meter afstand niet aanhouden, dan mag er geen eten en drinken geserveerd worden in de zalen.

In het restaurant blijft de 1,5 meter gelden. En het restaurant blijft ook nog steeds alleen toegankelijk voor medewerkers,

Ook de huidige afspraken voor recepties en jubilea blijven vooralsnog ongewijzigd.

Op het IJsselplein hanteren wij ook nog steeds de 1,5 meter afstand tussen de tafels en ook daar geldt voor medewerkers dat als je daar plaatsneemt en binnen 1,5 meter van elkaar zit dat je dan ook een mondkapje draagt.