Wij wensen Sunil, Mavis en Annemarie: wroko boeng (werk ze!) - 2 augustus 2021

Sunil, Annemarie en Mavis maken op dit moment in Suriname onder moeilijke omstandigheden samen met hun Surinaamse en Nederlandse collega's het verschil voor de COVID patiënten daar! We zijn diep onder de indruk van hun verhalen die ze via hun blog met ons delen. Ongetwijfeld spreken we voor het hele ziekenhuis als we zeggen dat we trots op onze collega's zijn.

En dankzij de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis, Mediq en Arjan den Ouden konden zij ook broodnodige hulpmiddelen zoals de twee optiflow-apparaten, vernevelaars en saturatiemeters meenemen om het team in Suriname te ondersteunen.

Het kan niet vaak genoeg worden gezegd: Covid houdt niet op bij de grens en zo houdt ook de zorg niet op bij de grens. Wat in andere landen gebeurt heeft ook effect op ons, en andersom. We zijn met elkaar verbonden en alleen samen kunnen we deze pandemie te boven komen. In zo'n situatie kun je niet meer alleen toekijken, maar is het tijd voor daden. Door samen te werken kunnen we Covid patiënten – waar dan ook – beter helpen en meer uitzicht bieden.

Ook in Nederland zorgde het virus voor een nieuwe piek in de besmettingen en een stijging van het aantal opnames. En ook hier zorgen jullie er samen voor dat we alle patiënten zo goed mogelijk op kunnen vangen: spoedzorg, reguliere zorg, covid zorg en inhaalzorg, terwijl de vakanties ook door kunnen gaan. We zien dat iedereen z'n uiterste best doet om onze zorg te leveren, wat met de zomersluiting niet altijd even makkelijk is.

We zijn daarom net zo trots op al onze collega's hier, in Capelle aan den IJssel, voor jullie onophoudelijke inzet en flexibiliteit voor onze patiënten en ons ziekenhuis.

We zijn een team dat de uitdagingen voor de toekomst aan kan!


Lianne Boesten, Ruud Nellen en Albert van Wijk
raad van bestuur