Regioapotheek IJsselland

De Regioapotheek IJsselland is gevestigd in de hal van het IJsselland Ziekenhuis.

De Regioapotheek is een gemeenschappelijk initiatief van het IJsselland Ziekenhuis en 22 omringende openbare apotheken.

Gemakkelijk en dichtbij

Regioapotheek IJsselland is een (openbare) poliklinische- en dienstapotheek.
U kunt hier bijvoorbeeld direct na een afspraak op de polikliniek of na een ziekenhuisopname terecht voor de medicijnen op recept. Het voordeel is dat de apotheek in het ziekenhuis zelf is gevestigd. 

Actueel Medicatie overzicht

Bij iedere aflevering vraagt de apothekersassistent naar een actueel medicatie overzicht. Het is de bedoeling dat u dit overzicht voor ieder bezoek aan het ziekenhuis opvraagt bij uw vaste apotheek en dat u dit meeneemt.

Wanneer u toestemming heeft gegeven kan de Regioapotheek uw medicatie gegevens opvragen bij uw vaste apotheek. Andersom geeft de Regioapotheek IJsselland iedere medicijnverstrekking na uw toestemming door aan uw vaste apotheek.
Zo kan uw apotheek uw medicatiedossier bijwerken en compleet houden. 

Specifieke geneesmiddelen

Door de nauwe samenwerking van artsen en andere professionals in het ziekenhuis met de Regioapotheek is een snelle levering van soms zeer specifieke geneesmiddelen mogelijk.

De apotheekmedewerkers beschikken daarbij over kennis over specifieke medicatie als oncolytica, TNF alfaremmers en fertiliteitsmiddelen. Bij vragen over een bepaald recept kunnen zij binnen het ziekenhuis meteen contact opnemen.

Spoed: 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend

Ook voor spoedgevallen buiten de reguliere openingstijden (8.30 - 17.30 uur) kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, bij Regioapotheek IJsselland terecht. Ook als het ziekenhuis is gesloten. Dat kan via de avond- en nachtdienstingang van de Regioapotheek, direct naast de hoofdingang van het IJsselland Ziekenhuis. Op deze pagina ziet u de locatie van het spoedloket.

Met de komst van de Regioapotheek IJsselland is de avond- en nachtdienst vanuit apotheek Schenkel beëindigd.

Kijk voor meer informatie over de Regioapotheek op de website www.regioapotheekijsselland.nl.

Patiëntenfolder in de Folder WebApp: