Het Multidisciplinair Diabetisch Voeten Spreekuur (MDVS)

Bij mensen met diabetes is de voet een erg kwetsbaar lichaamsdeel. Speciaal voor diabetespatiënten met voetproblemen is een Multidisciplinair Diabetisch Voeten Spreekuur ingesteld.  

Voor wie is het spreekuur bedoeld?

Het spreekuur is bedoeld voor personen die door hun diabetes problemen hebben met hun voeten. Het kan hierbij onder andere gaan om pijnklachten aan de voeten, wonden aan de voeten of verandering van de stand van de voeten en tenen.

Wie zijn betrokken bij dit spreekuur?

Het Multidisciplinair Diabetisch Voeten Spreekuur (MDVS) bestaat uit een team van medisch specialisten (revalidatiearts, internist, chirurg), gespecialiseerde verpleegkundigen (verpleegkundig specialist, wondverpleegkundigen, diabetesverpleegkundigen), een orthopedisch schoenmaker en een podotherapeut. Ook de gipsverbandmeesters zijn bij dit spreekuur betrokken.

Doel van het spreekuur

Het doel van het Multidisciplinair Diabetisch Voeten Spreekuur is het voorkomen van amputatie, standverandering en verminking van voeten en tenen.

Afspraak maken

Het multidisciplinair spreekuur diabetische voet vindt elke 14 dagen (even weken) plaats op maandagmiddag in het Wond Expertise Centrum. Via uw huisarts krijgt u een verwijzing voor een afspraak op dit spreekuur.

Voor uw allereerste afspraak op het multidisciplinair spreekuur diabetische voet zal uw huisarts u doorverwijzen naar de polikliniek chirurgie, bereikbaar via tel. (010) 258 5910. 

Dit eerste bezoek wordt gebruikt om door middel van diverse onderzoeken uw toestand 'in kaart te brengen', zoals de vaatstatus en de bloedsuikers. Daarnaast wordt er algemeen bloedonderzoek uitgevoerd en neemt de arts uw voorgeschiedenis en relevante omstandigheden van de ziekte met u door.

Het maken van een afspraak met de podotherapeut voor screening en voetproblemen verloopt via polikliniek Interne geneeskunde.

Patiëntenfolder in de Folder WebApp: