Reumatologie

Het specialisme Reumatologie houdt zich bezig met de diagnostiek en behandeling van alle vormen van reuma.

Reuma is een verzamelnaam voor ruim honderd aandoeningen aan het houdings- en bewegingsapparaat die niet worden veroorzaakt door een ongeval of blessure.

Reuma is onzichtbaar

1 tot 2% van de Nederlandse bevolking leeft met reuma of artrose. Deze patiënten hebben vooral last van pijn, stijfheid en moeheid, onzichtbare kenmerken van inflammatoire reumatische ziekten (zie ook reumanederland.nl).

Voorbeelden zijn reumatoïde artritis, artritis psoriatica en inflammatoire rugklachten (bij de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa) en systeemziekten zoals bijvoorbeeld SLE en poly-/dermatomyositis.

Reumatologie is een belangrijk specialisme binnen het ziekenhuis dat bijvoorbeeld kan aanvullen op de diagnostiek en behandeling van patiënten die komen bij de internist, longarts, maagdarmleverarts (MDL), dermatoloog, neuroloog, geriater of orthopeed.

Spreekuur reumatologie

De spreekuren van reumatologie vinden van maandag tot en met vrijdag plaats op de polikliniek Interne Geneeskunde.
Voor een afspraak belt u tel. (010) 258 5930.

Ook polikliniek Kralingen biedt een spreekuur reumatologie.
Deze spreekuren zijn bestemd voor mensen met gewrichtsklachten waarbij nog geen diagnose is gesteld. In twee afspraken vinden verschillende onderzoeken plaats en volgt een diagnose. Wanneer een vervolgbehandeling noodzakelijk is, dan verwijzen wij u naar de hoofdlocatie van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel.