Slaapproblemen

Slaap is een periode van rust die we nodig hebben om zowel lichamelijk als geestelijk te herstellen. Een grote groep mensen heeft problemen met goed slapen. Ongeveer anderhalf miljoen Nederlanders slapen slecht. Slecht slapen kan ons functioneren in het dagelijks leven ernstig belemmeren. Veel mensen weten niet eens dat ze een slaapstoornis hebben.

We spreken van een chronisch slaapprobleem wanneer er minstens drie keer per week sprake is van klachten als vermoeidheid, slaperigheid overdag, concentratieproblemen en prikkelbaarheid gedurende minstens 3 maanden.

Snurk- en slaappolikliniek

Bij de snurk- en slaappolikliniek kunt u terecht voor onderzoek naar de ernst en mogelijke oorzaak van uw slaapproblemen, waarna de verschillende behandelmogelijkheden met u worden besproken. Een en ander vindt zoveel mogelijk poliklinisch plaats. Meestal zal het onderzoek worden ingezet door middel van een polygrafie onderzoek. Het kan zijn dat u gedurende één nacht in het ziekenhuis verblijft voor een uitgebreid polysomnografie onderzoek.

Snurk- en slaapteam

Een multidisciplinair snurk- en slaapteam, dat bestaat uit medisch specialisten die nauw met elkaar samenwerken, spant zich samen met u in om te komen tot een diagnose van uw probleem en stelt een passend behandelplan op. 

Eerste afspraak

Op verwijzing van uw huisarts kunt u een afspraak maken op de Snurk- en slaappolikliniek. Dit kan via de polikliniek Longziekten via telnr. (010) 258 5995

We verzoeken u voorafgaand aan uw eerste afspraak de vragenlijst Snurk- en slaapproblemen in te vullen en via de knop 'sturen' te verzenden. Wij nemen daarna telefonisch contact met u op om een afspraak te plannen.
Let op: bij uw eerste bezoek dient u de verwijsbrief van uw huisarts mee te nemen.

Via uw medisch specialist kunt u ook worden doorverwezen naar de Snurk- en slaappolikliniek. Hiervoor geldt dat u een verwijsbrief van de betreffende medisch specialist nodig heeft en vantevoren de vragenlijst dient in te vullen en op te sturen.