Slaapproblemen

Slaap is een periode van rust die we nodig hebben om zowel lichamelijk als geestelijk te herstellen. Een grote groep mensen heeft problemen met goed slapen. Ongeveer anderhalf miljoen Nederlanders slapen slecht. Slecht slapen kan ons functioneren in het dagelijks leven ernstig belemmeren. Veel mensen weten niet eens dat ze een slaapstoornis hebben.

We spreken van een chronisch slaapprobleem wanneer er minstens drie keer per week sprake is van klachten als vermoeidheid, slaperigheid overdag, concentratieproblemen en prikkelbaarheid gedurende minstens 3 maanden.

Snurk- en slaappolikliniek

Bij de snurk- en slaappolikliniek kunt u terecht voor onderzoek naar de ernst en mogelijke oorzaak van uw slaapproblemen, waarna de verschillende behandelmogelijkheden met u worden besproken. Een en ander vindt zoveel mogelijk poliklinisch plaats. Meestal zal het onderzoek worden ingezet door middel van een polygrafie onderzoek. Het kan zijn dat u gedurende één nacht in het ziekenhuis verblijft voor een uitgebreid polysomnografie onderzoek.

Snurk- en slaapteam

Een multidisciplinair snurk- en slaapteam, dat bestaat uit medisch specialisten die nauw met elkaar samenwerken, spant zich samen met u in om te komen tot een diagnose van uw probleem en stelt een passend behandelplan op. 

Eerste afspraak

Via digitale verwijzing door uw huisarts wordt, in overleg met u, een afspraak bij de Snurk- en slaappolikliniek gepland.
 

  • Bent u verwezen naar polikliniek Longziekten, dan kunt u voor vragen of verzetten van uw afspraak contact opnemen met polikliniek Longziekten via telnr. (010) 258 5995.
     
  • Bent u verwezen naar polikliniek Keel-, Neus en Oorheelkunde, dan kunt u voor vragen of verzetten van uw afspraak contact opnemen met polikliniek Keel-, Neus en Oorheelkunde via telnr. (010) 258 5049.
     
  • Bent u verwezen naar polikliniek Neurologie, dan kunt u voor vragen of verzetten van uw afspraak contact opnemen met polikliniek Neurologie via telnr. (010) 258 5950.

Via uw medisch specialist kunt u ook worden doorverwezen naar de Snurk- en slaappolikliniek. Hiervoor geldt dat u een verwijsbrief van de betreffende medisch specialist nodig heeft.