Snurk- en slaapteam

Het snurk- en slaapteam bestaat uit de volgende disciplines: slaapconsulent, longziekten, keel-, neus- en oorheelkunde (KNO), neurologie, mond-, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA), psychologie, seksuologie en diëtetiek. Hieronder leest u wanneer u met wie krijgt te maken.

Slaapconsulent

De slaapconsulent neemt samen met u een door u ingevulde vragenlijst door en bespreekt uw slaapproblemen met u. Afhankelijk van de uitkomst van dit gesprek en uw eigen wensen wordt een behandeltraject met u opgesteld.

Vervolgens wordt u, afhankelijk van de uitslag van het polygrafie onderzoek, gezien door de KNO-arts, longarts of de neuroloog. Zij zullen eventueel aanvullend onderzoek afspreken en/of een behandeling voorstellen.

Bereikbaarheid slaapconsulenten

Van maandag tot met donderdag is er een slaapconsulent aanwezig. Tevens houdt deze consulent een telefonisch spreekuur.
Voor een afspraak met de slaapconsulent kunt u bellen met polikliniek Longziekten, (010) 258 3733/3734.

Longarts

De longarts onderzoekt of er mogelijk problemen zijn op longgebied en bekijkt of u dient over te gaan tot het gebruik van een CPAP-apparaat. Het kan ook voorkomen dat hij u alsnog naar de KNO-arts of de neuroloog verwijst.

KNO-arts

De KNO-arts bekijkt samen met u de mogelijkheden op zijn vakgebied om iets aan uw snurk- en slaapproblemen te doen. Dit kan via een op maat gemaakte beugel (MRA) of via een operatie.

Neuroloog

Wanneer u een polysomnografie onderzoek heeft ondergaan, bespreekt de neuroloog de uitslag van dit onderzoek met u op zijn polikliniek. Afhankelijk van deze uitslag wordt verdere behandeling met u besproken.

Het is ook mogelijk dat, mede op uw eigen verzoek, andere specialisten bij uw behandeling worden betrokken, zoals de kaakchirurg, de psycholoog, de diëtist of de seksuoloog. Uiteraard gebeurt dit altijd in overleg met u.