Dermatologie

Op de afdeling Dermatologie kunt u terecht voor alle huidziekten: algemene dermatologie, huidkanker behandeling, wondzorg, chronische huidziekten zoals psoriasis en tevens voor behandeling van spataderen. Daarnaast is er een speciaal spreekuur voor eczeem patiënten waarbij de nieuwste medicatie kan worden ingezet en ook een verpleegkundige betrokken is bij de behandeling.

De Dermatologie spreekuren vinden plaats op de hoofdlocatie in Capelle aan den IJssel en op de buitenpoli's in Krimpen aan den IJssel en Nesselande.

De afdeling Dermatologie bestaat uit vijf dermatologen, 3 algemeen artsen, doktersassistenten, (wond) verpleegkundigen en administratief medewerkers. Al deze medewerkers zijn op hun manier betrokken bij de zorg die geleverd wordt. Er zijn verschillende specialistische spreekuren:

  • Mohs chirurgie; hierbij wordt met een speciale techniek huidkanker op moeilijke plaatsen in het gezicht geopereerd
  • Gespecialiseerd eczeem spreekuur
  • Spataderen spreekuur
  • Wondpoli; wondzorg door gespecialiseerde verpleegkundigen samen met de dermatoloog of chirurg
  • Pathologie bespreking; moeilijke casussen worden hier gezamenlijk besproken met meerdere dermatologen & de patholoog die weefsel onderzoek doet.

Afspraak maken

De polikliniek Dermatologie van het IJsselland Ziekenhuis is van maandag t/m vrijdag geopend. U kunt op werkdagen van 08.15 - 12.00 en van 13.00 - 16.30 uur een afspraak maken via tel: (010) 258 5925. U vindt de polikliniek Dermatologie op de begane grond van het ziekenhuis, route 15.

Een afspraak volgt op verwijzing van uw huisarts of medisch specialist.