Workshops 'Look Good, Feel Better'

Door chemotherapie kunnen veranderingen in uw uiterlijk optreden, zoals een zeer droge huid of het uitvallen van de wenkbrauwen. Met een paar eenvoudige maar heel doeltreffende middelen kunnen een heleboel uiterlijke veranderingen echter 'goed worden gemaakt' of worden gecamoufleerd. De ervaring leert dat dit vaak al meteen een beter gevoel geeft!

Daarom organiseert "Look good, feel better' samen met het IJsselland Ziekenhuis workshops waarin tips en adviezen worden gegeven.


Wat houdt een workshop in?

Tijdens de workshop krijgt u advies over de verzorging van uw huid en het gebruik van make-up. Vaak zijn met eenvoudige tips en adviezen veel van de klachten te verbeteren of te camoufleren.
Onder begeleiding van een ervaren schoonheidsspecialiste gaat u daarna zelf aan de slag met speciaal voor deze workshop beschikbaar gestelde huidverzorgingsproducten. Natuurlijk is er ook ruimte voor uw vragen.

Na afloop van de workshop krijgt iedereen een speciaal samengesteld 'productentasje" en een "stap-voor-stap instructieboekje" mee naar huis. Er is ook een haarwerker aanwezig die uitleg geeft over aanschaf, gebruik en onderhoud van haarwerken en alternatieven voor haarwerken. Ook hier kunt u terecht met uw vragen.

Waar en wanneer?
Vrouwen die in het ziekenhuis worden behandeld voor kanker kunnen deelnemen aan een workshop. 
De workshops vinden plaats op woensdagochtenden van 10.00 - 12.00 uur. Locatie is Inloophuis Capelle, De Linie 1E, 2e verdieping, Capelle aan den IJssel. Per keer kunnen maximaal 12 vrouwen deelnemen.

Data 2020:

  • woensdag 22 januari
  • woensdag 22 april
  • woensdag 1 juli
  • woensdag 28 oktober

Verdere informatie
Voor meer informatie en voor adviezen over uiterlijke verzorging bij kanker verwijzen wij u ook naar de folder "Look Good, Feel Better". Deze folder wordt uitgegeven door de landelijke stichting "Goed verzorgd, Beter gevoel". U kunt ook op de website terecht: www.lookgoodfeelbetter.nl.

Aanmelden voor workshop?

Een workshop wordt u aangeboden door het IJsselland Ziekenhuis. Aan deelname zijn dus geen kosten verbonden.

Voor een workshop kunt u zich telefonisch aanmelden via telefoonnummer (010) 258 3115. Bij voorkeur belt u op doordeweekse dagen tussen 09.00 en 17.00 uur.