Functioneert uw bloedsuikermeter goed?

Het IJsselland Ziekenhuis biedt, in samenwerking met o.a. de bloedsuikermeter fabrikanten de mogelijkheid om uw bloedsuikermeter te laten controleren tijdens de bloedsuikermeter - controledagen.

Op de bloedsuikermeter-controle dagen zijn aanwezig:

Diabetesverpleegkundigen van het IJsselland Ziekenhuis, medewerkers van het laboratorium en de diverse fabrikanten van bloedsuikermeters.

Hoe werkt het?

U krijgt een uitnodiging voor een vooraf bepaalde dag en tijd. De meterfabrikant zal uw meter, strips, lancetten en prikpen nakijken. Ter plaatse meet u uw bloedsuiker met uw eigen strips en meter. Hierbij wordt gekeken of u goed wordt prikt en of de meting correct wordt uitgevoerd. Een laboratorium medewerker neemt tegelijkertijd uit dezelfde vingerprik bloed af en meet hierin het glucose op een laboratoriumanalyzer. De beide uitslagen worden met elkaar vergeleken.

Indien de uitslagen te veel verschillen, worden beide metingen herhaald. Vervolgens wordt uw meter door de medewerker goedgekeurd of afgekeurd. Als uw meter wordt afgekeurd, wordt u doorverwezen naar de diabetesverpleegkundige voor een nieuwe meter.

Aanvullende informatie:

Informatie over de diabetes polikliniek