Samenwerkingsverbanden

De polikliniek Oogheelkunde van het IJsselland Ziekenhuis kent diverse samenwerkingsverbanden. Zo werkt de polikliniek samen met Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Daarnaast is er met Ergra Low Visio & Koninklijke Visio een samenwerking op het gebied van revalidatie en hulpmiddelen voor slechtziende patiënten. Ook wordt samengewerkt met Optometristenzorg en Van Nes Contactlenzen.

Het Oogziekenhuis Rotterdam

Het IJsselland Ziekenhuis werkt nauw samen met Het Oogziekenhuis Rotterdam. Binnen deze samenwerking wordt gewerkt aan het delen van kennis en het continu verbeteren van de kwaliteit van de oogheelkundige zorg. Hierdoor wordt de beste oogzorg gegarandeerd.

De artsen van het IJsselland Ziekenhuis zijn ook allemaal werkzaam in Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Ergra Low Vision & Visio

Op de polikliniek Oogheelkunde vindt op woensdagochtend in de even weken een Low Vision & Revalidatiespreekuur plaats. Op dit spreekuur kunnen slechtziende patiënten terecht met al hun vragen over hulpmiddelen en revalidatie. Het doel van het spreekuur is het sneller en beter adviseren en informeren van patiënten over de revalidatiemogelijkheden en het gebruik van hulpmiddelen. Het spreekuur is een samenwerking tussen het IJsselland Ziekenhuis, Ergra Low Vision en Koninklijke Visio. Voor een bezoek aan het spreekuur is een verwijzing nodig van de oogarts van de polikliniek oogheelkunde.

Slechtziendheid en hulpmiddelen
Er is sprake van slechtziendheid wanneer het niet meer mogelijk is om met een bril of contactlenzen op optimale sterkte de dagelijkse dingen te doen zoals lezen, schrijven, TV kijken of het uitoefenen van een hobby. Tijdens het spreekuur bekijken we of de patiënt met een visueel hulpmiddel in staat is deze dagelijkse dingen te blijven doen of weer te gaan doen. Dit kan variëren van een loepenbril (voor het televisiekijken) tot een eenvoudige handloep (om bijvoorbeeld de prijskaartjes in de winkel goed te kunnen lezen).

Advies en begeleiding
Naast advies op het gebied van hulpmiddelen kunnen patiënten op het spreekuur terecht voor advies en begeleiding over het omgaan met een visuele beperking in het dagelijks leven. De adviezen hebben bijvoorbeeld betrekking op activiteiten in en rondom huis, werk, onderwijs, wonen en vrijetijdsbesteding. Samen met de patiënt bekijken we hoe we het dagelijks handelen, zoals het zetten van een kopje koffie of telefoneren, kunnen vergemakkelijken. Daar zijn allerlei praktische oplossingen voor.

Meer informatie
Voor meer informatie kijkt u op http://www.ikwilbeterzien.nl/ en http://www.visio.org/  

Patiëntenfolder in de Folder WebApp:

Optometristenzorg

Optometristenzorg is een samenwerkingsverband tussen de polikliniek Oogheelkunde en optometristen die werkzaam zijn in de optiekzaken in de omgeving van het IJsselland Ziekenhuis.

In de samenwerking wordt gestreefd naar een hoge kwaliteit van de oogzorg van de diverse aanbieders. Door verbetering van de verwijslijnen tussen beide partijen kunnen cliënten sneller op de juiste plaats worden behandeld en beter worden geïnformeerd.

Op de polikliniek Oogheelkunde kan men u vertellen welke optiekzaak bij u in de buurt is aangesloten bij het Optometristen Collectief Rijnmond.

Patiëntenfolder in de Folder WebApp:

Contactlenzen spreekuur

Sinds 2 jaar is Van Nes Contactlezen gevestigd op de polikliniek Oogheelkunde van het IJsselland Ziekenhuis. Contactlensspecialist dhr. G. van Nes geeft u graag advies op maat over alles wat met het dragen van contactlenzen te maken heeft. Alle patiënten van de polikliniek Oogheelkunde kunnen terecht op dit spreekuur.

Dhr. Van Nes heeft veel ervaring op het gebied van aanpassen van contactlenzen. Hij werkt al jaren zeer nauw samen met zowel het Oogziekenhuis als het IJsselland Ziekenhuis. Er is een goede samenwerking en feedback met de oogartsen.

Het contactlenzen spreekuur vindt, na afspraak, plaats op de woensdagmiddag vanaf 15.00 uur. Een afspraak kunt u maken bij de balie van polikliniek Oogheelkunde (route 23) of via tel. (010) 258 5960, mobiel 06-43047582 of mail info@vannescontactlenzen.nl.

Voor meer informatie kunt u terecht op de Facebookpagina Opens external link in current windowhttp://www.facebook.com/vannescontactlenzen of de website Opens external link in current windowwww.vannescontactlenzen.nl.