Oogheelkunde

Oogheelkunde is het specialisme dat zich bezighoudt met ziekten en afwijkingen van het oog, onder andere staar (cataract), macula degeneratie, diabetes oogzorg, hoge oogboldruk (glaucoom) en scheelzien.

In het IJsselland Ziekenhuis werken vier oogartsen. Allevier houden ze bezig  met de algemene oogheelkunde, daarnaast hebben ze ieder hun specifieke aandachtsgebieden.

Klik hier voor de oogartsen en hun aandachtsgebieden.

Op de polikliniek Oogheelkunde worden veel voorkomende aandoeningen behandeld en vinden speciale spreekuren plaats.

De oogartsen werken samen met een team van doktersassistenten, een technisch oogheelkunde assistent (TOA), een orthoptist, een optometrist, een gespecialiseerd medewerker revalidatiezorg voor slechtziende patiënten en een contactlenzenspecialist.

Afspraak maken

Voor een polikliniekafspraak dient u altijd vooraf een afspraak maken. Houdt u er rekening mee dat de afspraak minimaal 1 uur duurt.

De polikliniek Oogheelkunde van het IJsselland Ziekenhuis is van maandag t/m vrijdag geopend. Voor het maken van een afspraak belt u (010) 258 5960. Een afspraak volgt op verwijzing van uw huisarts of medisch specialist. U vindt de polikliniek Oogheelkunde op de begane grond van het ziekenhuis, route 23.

Wat neemt u mee?

Wij verzoeken u vriendelijk om het volgende mee te nemen naar uw afspraak:
- uw verwijsbrief van de huisarts;
- uw eventuele laatste bril en/of recept;
- een recente lijst van uw medicatie.

Wanneer u zich voor de afspraak bij de balie van de polikliniek oogheelkunde gemeld heeft, wordt u eerst door een assistent (TOA) onderzocht. Deze stelt u vragen over uw klacht en meet onder andere uw gezichtsscherpte en oogdruk op. In de meeste gevallen krijgt u dan een druppel in uw ogen om uw pupillen te verwijden. Hierna mag u weer plaatsnemen in de wachtkamer om de druppel goed te laten inwerken. De oogarts verricht daarna verder onderzoek.

Houdt u er rekening mee dat door de verwijde pupillen het gezichtsvermogen verminderd kan zijn en u meer last heeft van zonlicht. We raden u dan ook aan om niet zelf auto te rijden en altijd iemand mee te nemen naar de afspraak.