Groen licht of rood licht

Tijdens of na het POPA bezoek beoordeelt de anesthesioloog alle informatie die over uw gezondheid is verzameld. 

Groen licht

Als er geen aanvullende gegevens ten aanzien van uw gezondheid noodzakelijk zijn en uw gezondheid optimaal is, krijgt u 'groen licht' voor de operatie. Dit betekent dat u ingepland gaat worden voor de operatie. De operatiedatum datum krijgt u via het planbureau.

De geldigheid van de preoperatieve screening is 6 maanden. Dit betekent dat u binnen 6 maanden na het 'groen licht' moet worden geopereerd. Als gedurende deze 6 maanden uw gezondheidstoestand verandert, vragen we u contact op te nemen met de POPA, zodat de anesthesiologen u opnieuw kunnen beoordelen.

Rood licht

Als er nog aanvullende gegevens of onderzoeken nodig zijn, krijgt u 'rood licht'. Meestal gaat het om de uitslag van het bloedonderzoek, wat vaak de volgende dag bekend is. Ook de gegevens van specialisten in andere ziekenhuizen zijn vaak snel beschikbaar. Dan krijgt u snel 'groen licht'.

Soms is eerst nog een polibezoek bij bijvoorbeeld de longarts of cardioloog noodzakelijk zijn. In dat geval kan het langer duren voordat de uitslagen bekend zijn. Ook als uw gezondheidstoestand nog verbeterd kan worden, stellen we de operatie soms nog even uit.