Zorg voor ouderen

Het IJsselland Ziekenhuis heeft zich gespecialiseerd in het bieden van specialistische zorg en de juiste voorzieningen voor ouderen.

We worden gemiddeld steeds ouder. Ouderen hebben vaak een of meer chronische aandoeningen tegelijk en zijn daardoor extra kwetsbaar. Dit vraagt om specifieke aandacht en zorg. Wij doen dit vanzelfsprekend samen met de partners in uw zorg, zoals uw huisarts, mantelzorgers, thuiszorg en andere zorgverleners.

Dichtbij en vertrouwd in brede zin

Het IJsselland Ziekenhuis gelooft in zorg dichtbij waarbij de menselijke maat vanzelfsprekend is. Wij staan daarbij voor betrouwbaar en vertrouwd. Dit vertalen we ook naar de specialistische zorg voor oudere mensen.
Dit begint bij de voordeur: het is fijn wanneer u snel kunt parkeren en de weg in het ziekenhuis goed kunt vinden. Het is belangrijk dat de inrichting van het ziekenhuis aansluit op wat u nodig heeft.  

Ouderen zijn extra kwetsbaar. Door bij een (spoed)opname in het ziekenhuis al goed te kijken risico's die er zijn kunnen problemen worden voorkomen.
Het is belangrijk dat u en uw naasten goed zijn geïnformeerd om beslissingen samen met onze zorgverleners te kunnen nemen. Het IJsselland Ziekenhuis betrekt u zoveel mogelijk bij uw zorg en behandeling en stemt afspraken waar mogelijk op elkaar af.

Wat houdt deze specialistische zorg in?

Op de volgende pagina’s leest u meer informatie over onze specialistische zorg voor ouderen: