Stomazorg

In het IJsselland Ziekenhuis werken 3 gespecialiseerd verpleegkundigen stomazorg. Zij zijn verantwoordelijk voor de professionele zorgverlening (poliklinisch en klinisch) aan mensen die een darmoperatie moeten ondergaan en (misschien) een stoma krijgen.

De gespecialiseerd verpleegkundigen stomazorg geven op de polikliniek informatie over de darmoperatie, de opname in het ziekenhuis en over het leven met een stoma. Tijdens de opname op de afdeling begeleiden zij mensen met een stoma. Zij adviseren op het gebied van o.a. materiaalkeuze, zelfzorg en het leven met een stoma.
Na de opname vervolgen de gespecialiseerd verpleegkundigen stomazorg deze begeleiding poliklinisch.  

Daarnaast behandelen en begeleiden deze gespecialiseerd verpleegkundigen mensen met buikwonden (zowel klinisch als poliklinisch).

Bereikbaarheid gespecialiseerd verpleegkundigen stomazorg

De gespecialiseerd verpleegkundigen stomazorg zijn op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur telefonisch te bereiken op:  (010) 258 5447.

Op overige tijden kunt u een bericht achterlaten op de voicemail of een e-mail sturen aan: stomaverpleegkundigen@ysl.nl, of u belt het algemene nummer van het ziekenhuis: (010) 258 5000.

De gespecialiseerd verpleegkundigen stomazorg hebben dagelijks poliklinisch spreekuur.
Voor het maken van een afspraak belt u: (010) 258 5910 (polikliniek chirurgie).

Stomaverpleegkundigen op afdeling Chirurgie

Op verpleegafdeling Chirurgie werken ook twee stomaverpleegkundigen. Zij begeleiden, alleen op de afdeling, de mensen die een stoma hebben gekregen. De stomaverpleegkundigen zijn mw. A. de Groot en dhr. J. Robbertsen.

Nederlandse Stomavereniging

Voor aanvullende informatie kunt u terecht op de website van de Nederlandse Stomavereniging.

De Nederlandse Stomavereniging organiseert tevens contactochtenden in het IJsselland Ziekenhuis.
Tot nader bericht vinden er geen inloopochtenden plaats.