Narcosevoorlichting voor kind en ouder

Indien uw kind binnenkort geopereerd moet worden, adviseren wij u samen met uw kind de narcosevoorlichting te bezoeken. Over het algemeen reageren kinderen rustiger als zij weten wat er gaat gebeuren. 

Op de ochtend van de opname is er geen mogelijkheid om u en uw kind voor te lichten. De nadruk ligt dan op het verpleegkundig handelen.

Wanneer en voor wie?

Elke dinsdagmiddag en woensdagmiddag geven wij narcosevoorlichting voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders. Is uw kind jonger dan 4 jaar, dan kunt u zonder uw kind de voorlichting bezoeken.

Voor kinderen boven de 12 jaar en/of voor zeer angstige kinderen is het meestal ook mogelijk om op korte termijn een afspraak te maken voor individuele narcosevoorlichting.
U kunt dit per e-mail doen: PedagMdwD3@ysl.nl of telefonisch: (010) 258 5450 (vragen naar de medisch pedagogisch zorgverlener).

Het is niet mogelijk broertjes en zusjes mee te nemen.

   

Inhoud van de middag

  • Na het welkom volgt een powerpoint presentatie. 
    We volgen een kind van opname tot ontslag. 
    Het bijbehorende verhaal wordt aangepast aan het niveau van de aanwezige kinderen. 
  • Dan maken we kennis met ziekenhuismateriaal.
    We oefenen met het narcosekapje en geven uitleg over het prikje. 
  • Tenslotte is er natuurlijk mogelijkheid om vragen te stellen.

Aanmelden/inschrijven narcosevoorlichting

Een medewerker van de poli anesthesie maakt een afspraak voor de narcosevoorlichting. Meestal is dit een gecombineerde afspraak. U bezoekt dan de narcosevoorlichting met uw kind na uw bezoek aan de anesthesist.

U meldt zich voor de narcosevoorlichting rond 13.50 uur bij de balie van Patiëntenvoorlichting in de centrale hal. De voorlichting begint om 14.00 uur en is uiterlijk 15.00 uur afgelopen.