Voorlichting en intake voor een darm- of maagonderzoek kan vaak ook online

Alle voorbereidingen thuis

Patiënten die een coloscopie of gastroscopie moeten ondergaan hoeven voor het intake- en voorlichtingsgesprek vaak niet meer naar het IJsselland Ziekenhuis te komen. 
In veel gevallen kan de patiënt er voor kiezen om de voorbereiding thuis te doorlopen via de eigen pc, tablet of smartphone.
Veel patiënten vinden de module een groot gemak.

Hoe werkt de intake module?

Patiënten, die een coloscopie of gastroscopie moeten ondergaan, worden door het MDL centrum gebeld. Zegt de patiënt ‘ja’ tegen digitale voorbereiding, dan ontvangt hij/zij via e-mail een link naar het eerste deel van de intake voor het onderzoek.

Deel 1
In het eerste deel vult de patiënt het intakeformulier voor het onderzoek in en verzendt dit aan het MDL centrum. Het MDL centrum beoordeelt de intake. Mocht er aanleiding zijn om persoonlijk af te stemmen dan neemt de verpleegkundige contact op met de patiënt.
Wanneer alles in orde is, wordt het recept voor de voorbereidingsmiddelen naar de - door de patiënt aangegeven - apotheek gemaild en ontvangt de patient het tweede deel van de intake via email. 

Deel 2
In het tweede deel wordt het proces rondom een coloscopie of gastroscopie stapsgewijs in woord en beeld toegelicht.
Patiënten krijgen een goede indruk van het MDL centrum, de voorbereidingen, het onderzoek en de nazorg.

Digitale voorlichting bespaart de komst naar het ziekenhuis

Patienten noemen als een van de belangrijkste voordelen dat deze digitale voorlichting hen (en eventueel een familielid) een bezoek aan het ziekenhuis bespaart. De eerste keer dat de patiënt naar het ziekenhuis gaat, vindt ook het onderzoek plaats. 
Daarnaast is het een voordeel dat je informatie en filmpjes zo vaak en wanneer je wilt kunt bekijken.