Nieuws

Op deze pagina houden we u op de hoogte van nieuws over de vakgroep Orthopedie.

Digitale vragenlijsten

Sinds juli 2022 maken wij gebruik van digitale vragenlijsten die voorafgaand aan het polibezoek naar patiënten worden verstuurd. Deze lijsten bevatten belangrijke vragen rondom de klachten van heupen, knieën, schouders en nek. Het vooraf invullen geeft ons waardevolle informatie voor het consultgesprek!

Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) helpt mensen met overgewicht meer te bewegen en gezond te eten. Het gaat om een meestal 2 jaar durend traject met een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. Er zijn vaak een leefstijlcoach, fysiotherapeut en dietiste betrokken bij het GLI-traject. Het doel is om gezondheidswinst te krijgen bij mensen met overgewicht, vaak in combinatie met een andere aandoening zoals artrose.

Het kan dus zijn dat u bij de orthopedisch chirurg bent geweest omdat u klachten heeft van een gewricht met slijtage, en dat u doorverwezen wordt voor een GLI-traject. Leefstijl en een gezond gewicht zijn belangrijk bij de behandeling van pijnlijke gewrichten met slijtage.

Een GLI-traject wordt, als u hiervoor in aanmerking komt, vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft dan een verwijzing gekregen van uw huisarts of medisch specialist.

Via de website van de RIVM kunt u, via onderstaande link, de postcode invullen van de plek waar u uw GLI traject zou willen volgen: https://www.loketgezondleven.nl/gezondheidsthema/overgewicht/gecombineerde-leefstijlinterventie/aanbod-GLI-in-Nederland

Gezond en sportief de zomer in!

Bekijk hier het artikel over onze sportpolikliniek (IJsselland magazine 2, 2022).

IJsselland kiest voor twee methodes voor het plaatsen van een heupprothese

Een heupprothese (nieuwe heup) kan via verschillende manieren worden geplaatst. Dit heeft te maken met de plaats waar de orthopedisch chirurg de snede zet en via welke weg de heup wordt benaderd. De prothese kan via de zijkant, via de achterzijde (bilzijde) of via de voorzijde van de heup (ook wel anterieure benadering genoemd) worden geplaatst.

U leest meer over de twee methodes in ons nieuwsbericht.

Verhuizing afdeling orthopedie

De afdeling Orthopedie heeft een nieuwe plek gekregen in het IJsselland Ziekenhuis. Vanaf 15 juli 2021 zijn we te vinden op C3-rechts, op een prachtig verbouwde afdeling.

Geen lange wachttijd voor orthopedische ingrepen

In de coronaperiode zijn de wachtlijsten voor orthopedische ingrepen enorm opgelopen. Met gezamenlijke inspanningen uit het hele ziekenhuis zijn wij in staat geweest om de wachttijden sterk terug te brengen.

U hoeft dus niet te lang te wachten op uw orthopedische ingreep in ons ziekenhuis.