Het Algemeen Klinisch Laboratorium

Het Algemeen Klinisch Laboratorium (AKL) van het IJsselland Ziekenhuis omvat de afdelingen Klinische Chemie (KCL), Medische Microbiologie en farmaceutische analyses.

Bijzondere aandachtsgebieden

Het KCL is sinds 2000 CCKL gecertificeerd en heeft als bijzondere aandachtsgebieden de Endocrinologie en de Neonatale Screening. Het laboratorium heeft een breed aanbod aan endocrinologische analyses en verricht deze sinds vele jaren voor diverse ziekenhuislaboratoria in Nederland. De infrastructuur is dan ook zodanig dat de logistiek van externe monsters optimaal is.

Het AKL biedt de mogelijkheid om een (endocrinologische) bepaling cito aan te vragen. Dit gebeurt na overleg met de dienstdoende klinisch chemicus van het AKL. In de meeste gevallen kunnen deze aanvragen kosteloos gehonoreerd worden. In sommige gevallen zijn we genoodzaakt om hiervoor een gering tarief in rekening te brengen. Het AKL heeft een dienstdoende klinisch chemicus, die 24 uur per dag bereikbaar is voor informatie en advies. Tijdens kantooruren is deze te bereiken via 010 - 258 5611 en buiten kantooruren via 010 - 258 5000.

Rapportage via Lab2Lab koppeling of op papier

Rapportage van uitslagen is mogelijk op papier of via een Lab2Lab koppeling waarbij ook het plaatsen van de aanvraag digitaal georganiseerd is. Mocht u interesse hebben om onze laboratoriumservice ook geleverd te krijgen via een Lab2Lab koppeling, neem dan gerust contact met ons op.