Spataderbehandeling VNUS Closure

Miljoenen Nederlanders hebben last van spataderen. Tot enkele jaren geleden was vaak een pijnlijke operatie nodig. Sinds 2007 is ook de effectieve en patiëntvriendelijke methode `Closure` beschikbaar.

‘De Closure”  is een alternatief voor traditionele methoden, zoals strippen (operatief verwijderen), spuiten en laseren.

Snel van spataderen af

Wij kunnen u verschillende oplossingen voor uw spatader(en) bieden.

Eerst vindt een afspraak op de polikliniek Chirurgie plaats. Tijdens deze afspraak krijgt u een echo onderzoek van de aderen in het been. In een gesprek met de chirurg bepaalt u daarna welke behandeling het beste bij uw klachten past. Als voor de closure methode wordt gekozen, dan kunt u een tot twee weken later op de polikliniek terecht voor de behandeling.

Prettig is dat deze behandeling in dagbehandeling op de polikliniek plaatsvindt; een ziekenhuisopname is dus niet nodig.

Meteen weer op de been

Het principe van de behandeling is eenvoudig: de chirurg brengt een speciale katheter onder plaatselijke verdoving in de ader met behulp van een echo apparaat. Door radiogolven wordt het uiteinde van de katheter verhit. Hierdoor krimpt de vaatwand en sluit de ader. Zo wordt ieder stukje spatader behandeld. Aangezien de spatader daarna dicht is, gaat het bloed via andere gezonde aderen stromen. De klachten zijn weg of in ieder geval sterk verminderd. 

Na de behandeling

De meeste mensen merken het effect al meteen of binnen enkele dagen.
Het grootste voordeel van de behandeling is dat het niet meer nodig is om “te snijden”. Blauwe plekken kunnen wel ontstaan, maar veel minder dan na het strippen van een spatader.
Een ander groot voordeel is dat de behandeling niet pijnlijk is. Na de ‘closure’ geven patiënten vaak aan dat het erg is meegevallen. Zelfs steunkousen zijn niet nodig maar voor de eerste dagen wordt uit voorzorg wel een stevig drukverband aangelegd.
De meeste mensen zijn een dag na de behandeling weer gewoon aan de slag. Het advies is altijd om veel te bewegen.

Wilt u meer weten?

Bij verdere vragen kunt u terecht bij de polikliniek chirurgie: (010) 258 5910. 
De behandeling wordt door de zorgverzekering vergoed.

Patiëntenfolder in de Folder WebApp: