Kindergeneeskunde

Bij de kinderartsen op de polikliniek kindergeneeskunde kunt u terecht met al uw vragen over aandoeningen bij kinderen.

Speciale spreekuren

Op maandagmiddag is er een speciaal spreekuur, PicoBelly, voor kinderen met plas- en poepproblemen en langdurig bestaande buikpijn (dokter Rietveld, dokter Koop en dokter Leebeek).

Iedere woensdagochtend vindt er op buitenpolikliniek Nesselande een spreekuur voor Kindercardiologische vraagstellingen plaats met Maurits Schreurder, kinderarts cardex.

Op woensdagmiddag is er een speciaal spreekuur, de kinder-longpolikliniek voor kinderen met astma en andere luchtwegproblemen (dokter Wiggers, dokter van den Beukel, kinderlongverpleegkundige Connie Nieuwland en kinderfysiotherapeut Linda de Koning).

Patiëntenfolder in de Folder WebApp:

Op de polikliniek wordt ook een pedagogisch spreekuur gehouden. De kinderarts kan u doorverwijzen naar dit spreekuur als onderdeel van de behandeling van de kinderarts als uw baby erg onrustig is of veel huilt, of als uw baby/peuter slecht slaapt. De medisch pedagogisch zorgverlener heeft een gesprek van ongeveer 1 uur en geeft u een advies op maat.

Daarnaast is er het spreekuur neonatologie. Dit spreekuur richt zich op het monitoren - en waar nodig bijsturen - van de gezondheid en de ontwikkeling van jonge kinderen tot de leeftijd van 1 jaar. Doelgroep van dit speciale spreekuur zijn te vroeg geboren baby's (zwangerschapsduur < 35 weken), 'te klein' geboren kinderen en kinderen die problemen hebben ondervonden rond de geboorte.

Op woensdagmiddag vindt ongeveer een keer per maand een coeliakiespreekuur plaats op buitenpolikliniek Nesselande. Dit spreekuur wordt verzorgd door dokter Rietveld en Ingrid Mimpen, kinderdiëtiste van Voeding & Zo. Tijdens een bezoek aan het coeliakiespreekuur wordt aan alle aspecten van coeliakie aandacht gegeven; de kinderarts en kinderdiëtist werken hierbij nauw samen.

Afspraak maken

De polikliniek Kindergeneeskunde van het IJsselland Ziekenhuis is van maandag t/m vrijdag geopend. U kunt op werkdagen van 08.15 - 12.00 uur en van 13.00 - 16.30 uur een afspraak maken via tel: (010) 258 5940.
U vindt de polikliniek Kindergeneeskunde op de begane grond van het ziekenhuis, route 17.

Een afspraak volgt op verwijzing van uw huisarts, medisch specialist of het CJG. 

Samenwerking Kinderzorgkliniek

De vakgroep kindergeneeskunde in het IJsselland Ziekenhuis heeft een samenwerkingsverband met de Kinderzorgkliniek. Patiënten met regulatieproblemen en voedingsproblemen worden voor intake en begeleiding verwezen naar de Kinderzorgkliniek in goed overleg.

De kinderafdeling

Hier vindt u meer informatie over de kinderafdeling.