Coeliakiespreekuur

In oktober 2015 is het IJsselland Ziekenhuis gestart met een spreekuur voor kinderen met coeliakie.

Coeliakie is een chronische aandoening waarbij het afweersysteem van het lichaam reageert op gluten in de voeding. Door deze afweerreactie wordt het slijmvlies van de dunne darm beschadigd, waardoor voedingsstoffen uit het eten slecht door de dunne darm worden opgenomen. Kinderen hebben deze voedingsstoffen nodig om te groeien en goed te kunnen functioneren.
Coeliakie is alleen goed te behandelen met een glutenvrij dieet.

Het spreekuur

Tijdens een bezoek aan het coeliakiespreekuur wordt aan alle aspecten van coeliakie aandacht gegeven. De kinderarts en een kinderdiëtist van Voeding & Zo Rotterdam werken hierbij nauw samen.

Het coeliakiespreekuur vindt een keer per 2 maanden plaats op woensdagmiddag op buitenpolikliniek Nesselande van het IJsselland Ziekenhuis.

Meer informatie?

Heeft u vragen of belangstelling, dan kunt u contact opnemen met de polikliniek kindergeneeskunde van het IJsselland Ziekenhuis op tel. 010-2585940.

'Zelfs op vakantie is er goed mee te leven!'

Max kreeg als 1,5 baby de diagnose coeliakie. Zijn moeder vertelt hoe ze hiermee omgaan en hoe het ziekenhuis hen begeleidt. Lees het hele verhaal.

Ook in 2017 weer bakworkshop voor kinderen met coeliakie

Ook in 2017 vindt een workshop glutenvrij bakken plaats: op woensdagmiddag 12 april, met als thema Pasen. Kinderen die onder behandeling zijn van de coeliakiepoli ontvangen hiervoor een uitnodiging.

De workshop is het vervolg op de bakworkshop die in juni 2016 voor het eerst voor kinderen met coeliakie en hun ouders werd georganiseerd.

Dhr. E. Rietveld, kinderarts, over de workshop: ‘Kinderen met coeliakie komen regelmatig in het ziekenhuis. Vaak voor vervelende dingen zoals bloedprikken. Nu konden ze ook eens iets leuks doen in het ziekenhuis. De kinderen en ouders beleefden veel plezier aan het glutenvrij bakken. Daarnaast vonden ze het fijn om contact te hebben met lotgenoten om ervaringen te kunnen delen. Het was een heel leuke en leerzame middag die zeker een vervolg gaat krijgen!’