Mijn IBD coach

MijnIBDcoach helpt de patiënt om de eigen gezondheidssituatie in de gaten te houden. Zo komen zij meer te weten over IBD en leren om IBD zelf onder controle te houden. Door deze betrokkenheid en zelfregie verbeteren de behandelresultaten.

Wat doet MijnIBDcoach?

Op mijnIBDcoach.nl kan de patiënt zes acties uitvoeren: kenniskuren, sessies, reminders, zorgplan, vragen en instellingen. Sessies kunnen onderdeel uitmaken van kenniskuren, maar sessies kunnen ook ter voorbereiding zijn op een spreekuurcontact. De resultaten uit dit spreekuurcontact worden genoteerd in het zorgplan. Met reminders kan de patiënt herinneringen instellen, bijvoorbeeld voor het innemen van uw medicijnen.

In de video lichten onze MDL verpleegkundigen toe hoe een patiënt mijnIBDcoach kan gebruiken:

Maag-, darm- lever verpleegkundige Marieke Zwijnenburg vertelt over de werkwijze van MijnIBDcoach: ’Samen met de patiënt beheren we een zorgplan. In dit zorgplan worden afspraken vermeld. De patiënt kan een doel formuleren dat hij/zij wil behalen, en via de berichtenfunctie in MijnIBDcoach kan er op een snelle manier worden gecommuniceerd bij vragen of klachten van de darm.’

Mocht u als patiënt nog niet geïnformeerd zijn over mijnIBDcoach, spreek ons dan aan of stuur een bericht naar mdlcentrum@ysl.nl en we vertellen u er graag meer over.

Naar de website MijnIBDcoach.nl

De volgende link is bestemd voor IBD-patiënten die in het IJsselland Ziekenhuis worden behandeld:
U kunt zich hier als patiënt direct voor MijnIBDCoach registreren

Terug naar pagina IBD