Geslaagde actie Wens- en dankboom!

31.01.2017

De actie ‘koop een wens via een bedank-kerstbal of een IJssellientje,’ georganiseerd door de Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis, heeft € 3.750,- opgebracht. De opbrengst komt ten goede aan een touchscreenwand voor kinderen op de SEH om het wachten voor hen gemakkelijker te maken.

Bezoekers, patiënten en medewerkers konden in december hun dankbaarheid of goede wens kwijt op een rond gekleurd kaartje dat in een plastic kerstbal  of op een IJssellientje werd bevestigd. De versieringen werden daarna opgehangen in de grote kerstboom in de centrale hal. Ook diverse bedrijven en scholen deden aan de inzamelingsactie mee.

De actie leverde een stroom aan ontroerende en inspirerende wensen op. Veel wensen op de kaartjes gingen uiteraard over gezondheid, beterschap en herstel  -  in het algemeen of speciaal voor een dierbare. Opvallend was dat veel kinderen een wens hebben geschreven.

Een aantal wensen die er uit sprongen:

  • Dat Mensen gezond en genezen uit het ziekenhuis mogen komen
  • Ik wens een wereld zonder honger en leed
  • Voor alle collega’s heel veel liefde, geluk en gezondheid voor 2017. Voor alle patiënten ook dat we hen mogen bijstaan in moeilijke tijden.
  • Mijn wens is dat mama en tante weer herenigd worden. Feliz Navidad.
  • Hallo, ik ben Chase en ik ben 4 maanden oud. Ik ben gezond en blij. Ik hoop dat ALLE zieke kindjes een mooie kerst hebben…. en even het ziek zijn kunnen vergeten. Liefs, Chase en zijn mama en papa.

Volgende kerst willen we weer zo’n mooie actie gaan ondernemen.
Namens het Bestuur van de Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis iedereen hartelijk dank die deze mooie actie samen met ons tot een succes heeft gemaakt.